Go Ahead stuurt taxi voor fans, Depay vraagt Promes advies

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Go Ahead stuurt taxi voor fans, Depay vraagt Promes advies

Go Ahead Eagles heeft vrijdag krediet opgebouwd bij de achterban. De Deventer club had via Twitter vanuit een kroeg de vraag gekregen of de wedstrijd tegen FC Oss wel zou doorgaan. Het warme café leek een meer aantrekkelijke optie dan de kou in De Adelaarshorst. 'Alleen als jullie een taxi regelen komen we', was de reactie uit de kroeg. En dat deed Go Ahead Eagles.

Borussia Dortmund ontsnapte donderdag aan een Europese uitschakeling door Atalanta Bergamo. Daardoor was er in de Duitse kleedkamer reden voor opluchting en blijdschap. Dat beeld werd door BVB ook met een foto via Instagram gedeeld. Of was die blijdschap ook ingegeven door de aangerukte pizza's?

• De loting voor de achtste finales in de Europa League was voor Memphis Depay aanleiding om Quincy Promes om hulp te vragen. De aanvaller van Olympique Lyon vroeg zijn collega-international advies over de komende tegenstander CSKA Moskou. 'We staan boven ze', was het beknopte antwoord van de aanvaller van Spartak Moskou, dat donderdag in Bilbao het Europese avontuur zag eindigen.

Dani Ceballos mocht woensdag opdraven bij Real Madrid. Maar lang stond de middenvelder niet in het veld. Liefst 28 seconden na zijn entree was het duel met Leganés voorbij. Trainer Zinedine Zidane voelde zich rot: 'Het is verschrikkelijk. Ik heb veel spijt en dat heb ik hem verteld. Ik hou er niet van een speler in te brengen voor dertig seconden.'

• De vraag ging over de toekomst van Fernando Torres bij Atlético Madrid en het antwoord van ploeggenoot Vitolo was ontwijkend. Maar toch zorgde het grappig bedoelde antwoord voor zoveel ophef dat hij zijn excuses heeft aangeboden. Wat hij had gezegd? 'We zijn geen vrouwen en we gaan niet zeuren over iets wat is gebeurd.' Via Twitter verontschuldigde hij zich voor zijn seksistische uitlatingen. 'Ik zat fout, het was niet mijn intentie iemand te beledigen. Het was bedoeld als grap en het spijt me zeer.'

• SC Heerenveen-trainer Jurgen Streppel verschoof vorige week een bespreking om samen met zijn spelers te kunnen kijken naar de Nederlandse prestaties op de Olympische Spelen. Ook zijn Vitesse-collega Henk Fraser keek met zijn ploeg naar het schaatsen, en in het bijzonder de gouden race van Kjeld Nuis. 'Ik had het gevoel dat ik hiermee de groep op bewustzijn kon wijzen. Ik hoopte op zo'n scenario', tekende De Gelderlander op uit de mond van Fraser. 'Het gaat om een verschil van vierhonderdste van een seconde. En wij denken soms: Ik begin vijf minuten later of ik laat iemand even lopen. We hebben bewust met zijn allen gekeken. Ik heb ook gewezen op chauvinisme. Het was mooi te zien hoe iedereen meeleefde. Ik hoop nu dat ze er ook iets mee doen richting de wedstrijd tegen VVV.'

Pelé geldt als een ongekroonde clichékoning, maar in een interview op de website van de FIFA komt de legendarische Braziliaan verrassend uit de hoek. Volgens Pelé is Brazilië komende zomer natuurlijk een van de favorieten voor de wereldtitel, maar mag ook Rusland niet worden uitgevlakt. 'Ze hebben een sterk team en genieten het thuisvoordeel.'

• Een mooi gebaar van NAC Breda richting Jeff Hardeveld. Begin deze maand liep de onfortuinlijke verdediger van Heracles Almelo op het veld van de Bredanaars een zware blessure op.

• Celtic-speler Scott Brown wordt niet warm of koud van de winterse omstandigheden in Sint-Petersburg.

Leeds United heeft besloten om de introductie van het gewraakte nieuwe logo in elk geval met anderhalf jaar uit te stellen tot de start van het seizoen 2019/20. De halvefinalist van de Champions League van 2000/01 doet dit naar eigen zeggen omdat de supporters 'met veel ideeën' kwamen. Een mooi eufemisme voor de storm van protest die opstak na het bekendmaken van het logo.

• Als het aan Sepp Blatter ligt, organiseert Marokko over acht jaar het WK. De voormalige FIFA-baas is onlangs weer gaan twitteren nadat hij zich ruim twee jaar niet op het medium vertoonde. Was hij soms ook geschorst door Twitter?

'Hij speelt momenteel bij een grote club, maar het is jammer dat je hem alleen ziet in de Champions League. Als Neymar nieuwe hoogten wil bereiken, dan kan hij maar naar één club: Real Madrid.'
• Guti hoopt dat Paris Saint-Germain-smaakmaker Neymar ergens in de toekomst het shirt van De Koninklijke zal dragen. (Cadena Ser)

Mats Hummels was donderdag dolblij dat Borussia Dortmund zich schaarde onder de laatste zestien in het Europa League-toernooi. De ex-speler van de club uit het Ruhrgebied werd er vervolgens door veel van zijn volgers op geattendeerd dat hij momenteel voor Bayern München speelt en het daarom misschien vreemd is te juichen voor Dortmund.

• Het is vandaag 23 februari, oftewel de dag dat Ahmed 'Mido' Hossam zijn 35ste verjaardag viert.

Mido als Ajacied in duel met Petter Hansson van SC Heerenveen.
Mido als Ajacied in duel met Petter Hansson van SC Heerenveen.

• Vandaag precies achttien jaar geleden werkte Oranje zijn eerste interland van dit millennium af. Duitsland werd met 2-1 verslagen in de Amsterdam Arena, waarmee het Nederlands elftal zich opwierp als een van de favorieten voor het EK 2000. De zege was een grote opluchting voor bondscoach Frank Rijkaard nadat Nederland in het hele jaar 1999 zonder overwinning bleef.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.