Go Ahead sluit week vol krakers af met punt tegen FC Utrecht

Go Ahead Eagles is er zaterdag niet in geslaagd om een voorsprong over de streep te trekken tegen FC Utrecht. De ploeg van trainer Kees van Wonderen ging in de eigen Adelaarshorst aan de leiding, maar zag de bezoekers in de tweede helft langszij komen.

Go Ahead Eagles
1 - 1
FC Utrecht
FC Utrecht

Go Ahead zweefde na de zege op Ajax van vorige week (2-1) op een roze wolk. Twee toppers kloppen zat er echter niet in, want PSV won afgelopen woensdag in het KNVB-bekertoernooi in Deventer. Het werd 1-2, waardoor niet Go Ahead, maar de Eindhovense ploeg naar de finale ging. De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht was een mooie kans om opnieuw te imponeren voor het eigen publiek in De Adelaarshorst.

Dat lukte aanvankelijk niet echt. Utrecht begon sterker aan de wedstrijd en Go Ahead-doelman Andries Noppert liet zich bijna aftroeven door Moussa Sylla, die tijdens de opbouw van de thuisploeg druk zette op de keeper. Later had Noppert geen antwoord op een schot van Bart Ramselaar. De bal vloog tegen de paal, waarna Henk Veerman het van dichtbij niet voor elkaar kreeg om de score te openen.

Doelpunt
Naarmate de eerste helft vorderde, groeide Go Ahead meer in de wedstrijd. Dat leverde kansen en uiteindelijk zelfs een goal op. Ragnar Oratmangoen speelde de bal aan de rand van het strafschopgebied breed richting Luuk Brouwers. De middenvelder, een van de smaakmakers van het seizoen bij Go Ahead, speelde eerst Django Warmerdam en vervolgens Mark van der Maarel uit om daarna de bal diagonaal achter keeper Fabian de Keijzer te schuiven.

Het betekende de zevende Eredivisie-goal voor Brouwers en dat is bijzonder. De geboren Helmonder debuteert dit seizoen op het hoogste niveau en kwam hiervoor in 125 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie tot zes goals. Tegen Utrecht was Brouwers opnieuw heel belangrijk door te scoren. Go Ahead zocht zo met een voorsprong de kleedkamer op.

Vuurwerk
In de tweede helft ging Utrecht op jacht naar de gelijkmaker. Na ongeveer een uur werden de toeschouwers in Deventer opgeschrikt door een vuurwerkknal vanuit het uitvak, waar een deel van de meegereisde mensen zich niet kon gedragen. Vrijdag ging het al mis tijdens Vitesse-Sparta Rotterdam. Scheidsrechter Danny Makkelie haalde de spelers even naar de kant, maar besloot niet om naar de catacomben te gaan.

Na het incident hield Go Ahead nog een kwartier stand. Daarna ging het mis voor de thuisploeg. Mimoun Mahi kwam aan de linkerflank aan de bal en gaf een lage voorzet. Die werd door vrijwel iedereen gemist, waarna Sylla oppikte en uithaalde. Keeper Noppert had onvoldoende antwoord op de inzet, waarna het uit de rebound raak was voor de Utrecht. Beide ploegen gingen daarna nog op zoek naar de winnende goal, maar die viel niet meer.