Go Ahead slaat aanval NEC af en blijft 'best of the rest'

Reacties

Go Ahead Eagles en NEC hebben zondag in Deventer gelijkgespeeld. Daarmee blijft de thuisploeg de ploeg die op de ranglijst als eerste volgt na de topvijf. Tjaronn Chery vertolkte bij zijn rentree op de Nederlandse velden een hoofdrol.

Go Ahead slaat aanval NEC af en blijft 'best of the rest'
© Pro Shots
Go Ahead Eagles
Go Ahead Eagles
2 - 2
N.E.C.
N.E.C.

In De Adelaarshorst begon NEC het best aan het duel der subtoppers. Al in de tweede minuut moest Go Ahead-verdediger Joris Kramer een bal van de doellijn halen.

Na de levendige openingsfase stevenden de ploegen van René Hake en Rogier Meijer af op een doelpuntloze eerste helft. In de blessuretijd gebeurde er evenwel alsnog van alles. Eerst leek Go Ahead op voorsprong te komen na een rake kopbal van Victor Edvardsen. De dertiende Deventer goal uit een standaardsituatie dit seizoen ging uiteindelijk niet door. Voorafgaand aan de treffer was er buitenspel geconstateerd.

Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Na een overtreding van Eric Llansana op Kodai Sano wees arbiter Ingmar Oostrom naar de stip. De gewilde Magnus Mattsson schoot onberispelijk raak. Dat Go Ahead aanvoerde dat er een overtreding was gemaakt vlak voor de penalty-aanleiding werd weggewoven door Oostrom en zijn team.

Na rust vertolkte Chery een hoofdrol. Direct na zijn invalbeurt verloor de middenvelder die in het verleden onder meer uitkwam voor FC Groningen en ADO Den Haag een cruciaal duel van Bas Kuipers, die op aangeven van Bobby Adekanye de 1-1 binnenkopte (foto). Vervolgens was Chery wel de maker van de 1-2. Hij mocht alleen op het doel af en bekroonde zijn rentree op de Nederlandse velden met een goal. Ook die stand bleef niet lang op het scorebord staan, want na een lichte overtreding van Dirk Proper op Jakob Breum wees Oostrom opnieuw naar de penaltystip. Victor Edvardsen zorgde daarmee voor een 2-2 eindstand.

Ondanks de uit handen gegeven zege blijft NEC dus goed presteren. Geen ploeg pakte in de voorgaande vijf Eredivisie-wedstrijden meer punten in de Nederlandse competitie. AZ, PEC Zwolle, Fortuna Sittard en FC Twente werden verslagen, terwijl tegen Feyenoord gelijkgespeeld werd. De vijfde zege in zes duels kwam er niet, waardoor Go Ahead nog altijd zesde en best of the rest is.

De rapportcijfers 

Go Ahead Eagles Nederland

NEC Nederland

NEC Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2023/2024

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
6
N.E.C.
33
13
11
9
64-50
+14
50
7
FC Utrecht
33
13
10
10
46-44
+2
49
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Go Ahead Eagles
Meer over Go Ahead Eagles
Meer NEC
Meer over NEC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.