Go Ahead alleen koploper na slechte beurten RKC en TOP Oss

In de Keuken Kampioen Divisie is alleen Go Ahead Eagles nog zonder puntenverlies. Sparta Rotterdam en SC Cambuur maakten een einde aan de successtart van RKC Waalwijk en TOP Oss, waar Roda JC in Enschede verloor.

RKC Waalwijk
0 - 1
Sparta Rotterdam

Voor Fred Grim was het een bijzondere wedstrijd aangezien de oud-doelman vorig seizoen nog werkzaam was bij Sparta en daarbij ook in beeld was om op Het Kasteel hoofdtrainer te worden. Grim moest vertrekken uit Rotterdam en vond uiteindelijk in RKC een nieuwe club. De Brabanders kenden onder zijn leiding een prima start van het seizoen met twee zeges. Sparta maakte een einde aan die ongeslagen status. Mohamed Rayhi zette de gasten met zijn eerste treffer in Rotterdamse dienst op het goede spoor. Sparta was voor de nipte zege ook Roy Kortsmit dank verschuldigd. De keeper stopte na ruim een uur een strafschop van Kevin Vermeulen.

MVV Maastricht
1 - 2
Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles toonde in Maastricht veerkracht. Trainer John Stegeman zag zijn ploeg al na negen minuten op achterstand komen. Richard van der Venne tekende namens de Deventer gasten voor het antwoord op de vroege MVV-treffer van Luc Mares. Anthony van den Hurk kreeg na ruim een uur de kans de thuisploeg opnieuw op voorsprong te brengen. Maar de nieuweling faalde vanaf elf meter. Invaller Maarten Pouwels maakte aan de andere kant die misser extra pijnlijk en zorgde ervoor dat Go Ahead na drie zeges alleen aan kop gaat in de Keuken Kampioen Divisie.

TOP Oss
TOP Oss
1 - 3
SC Cambuur
SC Cambuur

TOP Oss lag dankzij Bryan Smeets op koers om ook de derde wedstrijd te winnen. Maar de openingstreffer na een klein kwartier bleek niet de basis voor een nieuw succes voor de ploeg van Klaas Wels. SC Cambuur stelde in de tweede helft de zege veilig met Karim Rossi in de hoofdrol. De invaller was met drie goals de gevierde man bij de Friese gasten.

FC Den Bosch
1 - 1
Jong Ajax
Jong Ajax

De entree van nieuwe eigenaar Kakhi Jordania, en in diens kielzog de nodige nieuwe spelers, heeft FC Den Bosch nog niet aan successen kunnen helpen. Een week na de nederlaag tegen RKC kon de Bossche formatie ook tegen Jong Ajax niet winnen. De snelle treffer van Stefano Beltrane bood nog hoop voor de thuisploeg, die echter op slag van rust Oussama Bouyaghlafen met zijn tweede gele kaart verloor. De Amsterdamse beloften profiteerden pas in het laatste kwartier van de numerieke meerderheid. Jurgen Ekkelenkamp tekende voor de gelijkmaker en zag zijn 1-2 worden afgekeurd wegens buitenspel.

N.E.C.
N.E.C.
1 - 0
FC Dordrecht

Anass Achahbar heeft NEC met zijn derde treffer in evenveel duels aan drie punten geholpen. Het doelpunt van de spits, die na ruim een half uur na goed voorbereidend werk van Leroy Labylle scoorde, bleek genoeg om FC Dordrecht te verslaan. Maar dat was ook te danken aan Norbert Alblas, die met enkele knappe reddingen een Dordtse treffer voorkwam.

Jong PSV
Jong PSV
1 - 1
Helmond Sport

Met Maxi Romero in de basis probeerde Jong PSV de tweede zege van het seizoen te boeken. De Argentijnse spits kon het verschil niet maken en bleef in de rust achter in de kleedkamer. Dat was de afspraak omdat hij terug was van een blessure. Vanaf de zijkant zag Romero dat de Eindhovense beloften via Dirk Abels in de 82ste minuut op een verdiende voorsprong kwamen. Jeroen Verkennis zorgde echter met de Helmondse gelijkmaker voor een teleurstelling bij Jong PSV.