FC Twente ontsnapt aan verlies, Dervisoglu verlost Sparta

Helmond Sport heeft FC Twente weer terug op aarde gezet, waar Sparta Rotterdam het eerste succes heeft geboekt. Vier clubs zijn nog zonder puntenverlies in de Keuken Kampioen Divisie.

Helmond Sport
2 - 2
FC Twente
FC Twente

In Sportpark De Braak is FC Twente ontsnapt aan een nederlaag. De Enschedese formatie had moeite de zege op Sparta Rotterdam tegen Helmond Sport een vervolg te geven. De thuisploeg kreeg genoeg kansen de Tukkers pijn te doen, voordat het in de 56ste minuut de score opende. Furhgill Zeldenrust was de gelukkige voor Helmond Sport. Een kwartier voor tijd kwam de gelijkmaker op het scorebord. Tom Boere (foto) benutte een strafschop, die was toegekend na hands van Steven Edwards. In de laatste minuut van de reguliere speeltijd zorgde Bart Meijers voor Helmondse vreugde, die niet veel later werd getemperd door invaller Jari Oosterwijk (2-2). In een verhitte slotfase bleven doelpunten achterwege.

Almere City FC
1 - 2
Roda JC Kerkrade

Almere City FC bezegelde vorig jaar in de play-offs om een plaats in de Eredivisie het lot van Roda JC Kerkrade, dat de strijd om het verloren terrein binnen een jaar weer goed te maken met een zege op Jong Ajax was begonnen. De Limburgse ploeg was in Flevoland hard op weg naar de tweede overwinning en de revanche voor de uitschakeling door Almere. Mario Engels, die vorige week al met twee goals doorslaggevend was, opende in de 52ste minuut de score. Andreias Calcan dacht met een hard schot te voorkomen dat de Limburgse gasten met de drie punten huiswaarts keerden. Maar het laatste woord was van Engels. De spits werd in de 87ste minuut de matchwinner.

Jong Ajax
Jong Ajax
5 - 2
FC Dordrecht

Regerend kampioen Jong Ajax kende weinig moeite met FC Dordrecht. Kaj Sierhuis zette op De Toekomst zijn ploeg met twee goals op het goede spoor. Met een halve omhaal en een benutte strafschop had hij na ruim een half uur het pleit al beslecht. Na de Dordtse aansluitingstreffer van Thomas Kok herstelde Ché Nunnely de marge voor de Ajax-beloftes. Noa Lang miste een strafschop namens de gastheren, die dankzij Danilo Pereiro alsnog de vierde en de vijfde treffer kregen. Marko Maletic maakte de Dordtse nederlaag iets draaglijker.

Sparta Rotterdam
2 - 0
FC Volendam
FC Volendam

Na de valse start in Enschede beleefde Sparta Rotterdam een moeizame eerste wedstrijd in het eigen Kasteel. In de 53ste minuut kwam de bevrijdende treffer van Halil Dervisoglu, die na een actie vanaf links de bal in de verre hoek krulde. De aanvaller, die de voorkeur kreeg boven het talent Ilias Alhaft, vervulde de hoofdrol in Rotterdam. Vijf minuten voor het laatste fluitsignaal maakte hij met zijn tweede treffer van de avond een einde aan de onzekerheid voor Sparta.

TOP Oss
TOP Oss
4 - 1
Jong PSV
Jong PSV

Jong PSV heeft na MVV Maastricht zijn meerdere moeten erkennen in TOP Oss. Huseyin Dogan was met twee goals wederom de gevierde man bij de ploeg van trainer Klaas Wels. Ramon Lundqvist had namens Jong PSV uit een strafschop de Osse voorsprong na een kopbal van Norichio Nieveld nog ongedaan gemaakt. Maar na de productieve bui van Dogan, gevolgd door de schitterende 4-1 van Bryan Smeets, was de hoop van de Eindhovense beloften verkeken.

FC Eindhoven
1 - 2
Go Ahead Eagles

Go Ahead Eagles kwam vorige week voortvarend uit de startblokken. Onder aanvoering van Istvan Bakx werd Jong FC Utrecht op een 5-0 nederlaag getrakteerd. De middenvelder zette de Deventer formatie in Eindhoven na ruim een kwartier op het spoor van een volgende succes. Met dank aan een grabbelende keeper Ruud Swinkels was zijn vrije trap de openingstreffer. Na de gelijkmaker van Marcelo Lopes kroonde Richard van der Venne zich met een stift tot matchwinner.

FC Den Bosch
2 - 3
RKC Waalwijk

RKC Waalwijk heeft na twee zeges de maximale score. De ploeg van trainer Fred Grim boekte bij FC Den Bosch een volgend succes. Mario Bilate was met twee doelpunten de gevierde man voor RKC, dat tot twee keer toe op achterstand was gekomen in De Vliert.