FC Twente heeft opnieuw een tik uitgedeeld aan een mede-degradant. Na Sparta Rotterdam ging vrijdagavond ook Roda JC Kerkrade ten onder in Enschede.

FC Twente
FC Twente
3 - 1
Roda JC Kerkrade

FC Twente stelde in de vorige speelronde nog teleur met een 2-2 gelijkspel In Helmond, maar dat maakte de publieke belangstelling er niet minder om voor de tweede thuiswedstrijd van het seizoen. De ruim 26 duizend toeschouwers in De Grolsch Veste zagen de bezoekers het sterkst starten. Al in de vierde minuut was het raak via Mitchell Paulissen, die Joël Drommel klopte met een tegendraads schot uit een voorzet van Mario Engels.

De ploeg van Marino Pusic herstelde de schade snel. Met een sterke fase na ruim een kwartier werd binnen een mum van tijd de leiding in handen genomen. Tim Hölscher krulde de bal uit een vrije trap prachtig in de linkerhoek. Amper twee minuten na die gelijkmaker ging de bal al op de stip na een overtreding op Hölscher. Tom Boere was de aangewezen man voor de strafschop en maakte vanaf elf meter zijn derde doelpunt van het seizoen: 2-1.

Roda was nog zonder puntenverlies na twee speelronden, maar liet na de twee tegengoals een povere indruk achter. Voor FC Twente kwam de zege in de tweede helft niet meer in gevaar, zeker niet na de 3-1 van Ulrich Bapoh in de 68ste minuut. De negentienjarige Duitser kopte raak uit een corner van Hölscher, die dus een groot aandeel had in de overwinning.

FC Twente klimt met zeven punten uit drie wedstrijden richting de top in de Keuken Kampioen Divisie. Roda JC zakt met zes punten weg richting de middenmoot.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}