Gnabry redt Bayern na doelpuntenexplosie na rust

Reacties

Bayern München heeft het Super Cup-succes doorgezet in de Bundesliga. 1. FC Köln keerde ondanks een productieve opleving met lege handen huiswaarts

Gnabry redt Bayern na doelpuntenexplosie na rust
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 2
1. FC Köln
1. FC Köln

Voor het eerste thuisduel van het seizoen stond Bayern München stil bij het overlijden van Gerd Müller, de (club)legende die vorige week op 75-jarige leeftijd overleed. Der Bomber der Nation maakte faam met zijn ongekende doelpuntenproductie: 365 goals in 427 Bundesliga-duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Afgelopen seizoen werd zijn onaantastbaar geachte record gebroken door Lewandowski, die met 41 competitietreffers Der Bomber na bijna een halve eeuw aftroefde. De Pool zette zondag ook een volgende stap een andere Müller-reeks te breken. Met zijn treffer tegen 1. FC Köln is hij inmiddels twaalf Bundesliga-duels op rij trefzeker, waar Der Bomber kwam tot veertien wedstrijden.

Lewandowski brak met het voortzetting van zijn reeks vroeg in de tweede helft de ban voor Bayern, dat in de eerste helft weinig potten had kunnen breken tegen 1. FC Köln. Niet veel later volgde ook de 2-0. Serge Gnabry verdubbelde in de 59ste minuut de marge. Drie minuten later moest Bayern opnieuw beginnen. Anthony Modeste en Mark Uth, op aangeven van Kingsley Ehizibue, zorgden door een onverwachte wederopstanding van de Keulse gasten.

Het antwoord kwam in de 71ste minuut van Gnabry. Zijn uithaal betekende niet alleen de genadeklap voor Köln, maar maakte hem ook de matchwinner. Het werd de eerste Bundesliga-zege van Julian Nagelsmann als trainer van Bayern, dat afgelopen dinsdag met de winst van de Duitse Super Cup de eerste prijs van het seizoen had gepakt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.