Giakoumakis lacht, huilt en schiet VVV naar winst tegen Heracles

Reacties

VVV-Venlo heeft tegen Heracles Almelo de tweede overwinning van het seizoen geboekt. Aan de kant van de ploeg van trainer Hans de Koning pakte Georgios Giakoumakis de absolute hoofdrol met twee treffers en een assist.

Giakoumakis lacht, huilt en schiet VVV naar winst tegen Heracles
© Pro Shots
VVV-Venlo
VVV-Venlo
3 - 2
Heracles Almelo
Heracles Almelo

De Venlonaren kregen na iets minder dan een half uur spelen een uitgelezen mogelijkeid om op voorsprong te komen. Het was topscorer Georgios Giakoumakis die een strafschop versierde en er daarna zelf achter ging staan. Zijn inzet werd echter gepakt door Koen Bucker. Bucker, normaal derde keeper, mocht voor de tweede week op rij het doel verdedigen, doordat Janis Blaswich en Michael Brouwer niet fit genoeg waren. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Een hoofdrol was er aan de kant bij Heracles net als vorige week voor Silvester van der Water en Adrián Szöke. Toen werd er met liefst 4-1 van FC Utrecht gewonnen en speelden beide aanvallers een bijzonder sterke wedstrijd. Van der Water nam die goede vorm mee naar Venlo, want opnieuw was hij trefzeker. Met een prima inzet in de verre hoek bracht bij de Almeloërs op voorsprong.

Vlak voor beide ploegen gingen rusten was het Heraclied Szöke die de aandacht van de VAR trok. Nadat de Sloveen een duel met Danny Post had uitgevochten werd scheidsrechter Richard Martens naar de kant geroepen door de video-arbitrage. Na het bekijken van de beelden besloot Martens Szöke met rood van het veld te sturen, omdat hij een elleboogstoot had uitgedeeld.

Wrang genoeg was dat ook het einde voor Van der Water, die in de tweede helft werd vervangen door Jeremy Cijntje. Vanaf de bank zag hij hoe zijn teamgenoten de krappe voorsprong niet konden vasthouden. Eerst bracht Jafar Arias VVV op gelijke hoogte en daarna was het de beurt aan Vito van Crooij, die Bucker kansloos liet door een fraai balletje van van Giakoumakis met een krul binnen te schieten: 2-1.

Giakoumakis pakte vervolgens zoals zo vaak dit seizoen de hoofdrol in een wedstrijd van VVV. Eerst in negatieve zin, door een overtreding in eigen strafschopgebied te maken en Heracles een uitgelezen kans op de gelijkmaker te bieden. Het cadeautje werd gretig uitgepakt door Rai Vloet, die gedecideerd raak schoot. Wie dacht dat het daarna klaar was, had buiten de onvermijdelijke Giakoumakis gerekend. De Griek, die komende week afreist naar de nationale ploeg, waar hij zijn debuut hoopt te maken, kroonde zich alsnog tot matchwinner door een voorzet van Guus Huppers tot doelpunt te promoveren: 3-2.

VVV-Venlo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Heracles Almelo Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
9
Heracles Almelo
34
12
8
14
42-53
-11
44
10
FC Twente
34
10
11
13
48-50
-2
41
11
Fortuna Sittard
34
12
5
17
50-58
-8
41
12
sc Heerenveen
34
9
12
13
43-49
-6
39
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer VVV-Venlo
Meer over VVV-Venlo
Meer Heracles Almelo
Meer over Heracles Almelo
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.