Ghoochannejhad geeft met winnende goal signaal af naar nieuwe PEC-spits

Reza Ghoochannejhad heeft namens PEC Zwolle de winnende goal gemaakt in de oefenwedstrijd tegen FC Emmen. Het werd 0-1 in Emmen door een goal van de PEC-spits, die daarmee klaar is voor de concurrentiestrijd met Slobodan Tedic, die wordt gehuurd van Manchester City.

PEC Zwolle begon de voorbereiding op het nieuwe Eredivisie-seizoen met een 2-0 nederlaag tegen SC Cambuur, maar daarna werden alle oefenwedstrijden gewonnen door de ploeg van coach John Stegeman. AZ (0-1), Heracles Almelo (0-1) en FC Groningen (0-2) werden verslagen. Een schril contrast met FC Emmen. Daar werd Telstar met 1-0 verslagen, maar van SC Cambuur (2-5), FC Groningen (1-4) en Heracles Almelo (0-2) werd verloren. Tegen PEC Zwolle was het dus voor Dick Lukkien en consorten de taak om ook eens een Eredivisie-ploeg te verslaan.

Dat lukte niet, al was er wel positief nieuws voor Lukkien: de rentree van Sergio Peña. De middenvelder uit Peru raakte geblesseerd aan de hamstring in het oefenduel met SC Cambuur, maar was fit genoeg om weer een helftje mee te doen. Dat leverde echter nog niet het gewenste resultaat op. Peña kreeg misschien wel de beste schietkans in de eerste helft, maar hij verzuimde het doel van PEC Zwolle onder vuur te nemen. De thee werd zodoende gedronken bij een 0-0 ruststand.

Ook na rust was het spel niet van een spectaculair karakter, maar in tegenstelling tot de eerste helft verliep de tweede helft niet doelpuntloos. Terwijl nieuwe spits Tedic binnenkort aansluit bij PEC Zwolle was het Ghoochannejhad die zijn toekomstige concurrent alvast een signaal afgaf. De 32-jarige aanvaller maakte in de 76ste minuut de enige goal van de wedstrijd. De international van Iran maakte daarmee zijn derde goal in de laatste twee oefenwedstrijden.

Tedic, die wordt gehuurd van Manchester City, sluit binnenkort aan bij PEC Zwolle. Omdat ook Engeland een oranje gebied is wat betreft het coronavirus moet de spits eerst in quarantaine voordat hij mee mag trainen.