PEC bereikt akkoord met Manchester City over talentvolle Tedic

Reacties

Slobodan Tedic wordt de nieuwe spits van PEC Zwolle. De club heeft een akkoord bereikt met Manchester City over de huur van de twintigjarige Serviër.

PEC bereikt akkoord met Manchester City over talentvolle Tedic
© Pro Shots

De Premier League-club legde in januari een slordige drie miljoen euro neer om de Servisch jeugdinternational over te nemen van FK Cukaricki en laat hem nu vlieguren maken in de Eredivisie. Tedic is een 1,90 meter lange, fysiek sterke spits die de bal vooral in het strafschopgebied moet hebben. Hij maakte het seizoen op huurbasis af bij Cukaricki, waar hij tot negen goals in 27 competitieduels kwam.

PEC huurt Tedic in ieder geval voor één seizoen, maar hoopt hem nog een extra jaar in Zwolle te houden. Daar moet hij concurreren met Reza Ghoochannejhad en Zian Flemming voor de spitspositie, al zou laatstgenoemde ook kunnen vertrekken. De 22-jarige Flemming werd afgelopen seizoen verhuurd aan NEC, waar hij goed was voor dertien goals in de Keuken Kampioen Divisie. Als hij wil vertrekken, is PEC bereid om mee te werken. Meerdere clubs informeerden al naar de bij Ajax opgeleide Flemming.

De terugkeer van Vito van Crooij naar VVV-Venlo betekent dat PEC ook nog de markt op moet voor een buitenspeler, momenteel is Mike van Duinen de enige echte buitenspeler in de selectie. De rechtsbuitenpositie werd de laatste weken regelmatig ingevuld door Clint Leemans, terwijl ook Jesper Drost en Mustafa Saymak daar kunnen spelen, maar de club wil het liefst nog een rechteraanvaller met diepgang toevoegen aan de selectie.

Spelersprofiel

S. Tedić


Geboortedatum:
13 april 2000
Leeftijd:
24
Geboorteplaats:
Podgorica
Nationaliteit
Servië
Lengte:
1,90 m
Gewicht:
79 kg
Huidige club:
Cukaricki Stankom
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.