Gevierde interim-trainer maakt weer pas op de plaats bij Schalke 04

Reacties

Frank Kramer moet Schalke 04 naar succes leiden bij de rentree in de Bundesliga. De promovendus maakt dinsdagmiddag bekend dat de vijftigjarige trainer een tweejarig contract heeft ondertekend in de Veltins-Arena. Daarmee heeft de club een permanente opvolger gevonden voor de succesvolle interim-trainer Mike Büskens.

Gevierde interim-trainer maakt weer pas op de plaats bij Schalke 04
© Pro Shots

Kramer ziet uit naar zijn dienstverband bij 'een van de grootste clubs van Duitsland'. 'Ook al heten we Schalke 04: als promovendus kun je alleen als doel hebben om in de competitie te blijven', blikt hij vooruit. 'De Bundesliga is een grote uitdaging voor ons. We moeten moedig voetballen en onze ideeën ten uitvoer brengen op het veld, maar als dat niet mogelijk is door de omstandigheden moeten we compact en simpel spelen om succes te boeken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Schalke nam begin maart afscheid van hoofdtrainer Dimitrios Grammozis als gevolg van teleurstellende prestaties. Ten tijde van zijn ontslag stond Schalke op de achtste plaats in de Tweede Bundesliga, maar dankzij acht overwinningen in de negen wedstrijden onder interim-trainer Büskens werden Die Knappen toch kampioen. Onder leiding van Kramer keert Büskens terug in zijn rol als assistent-trainer.

Kramer was tussen maart 2021 en april van dit jaar werkzaam bij Arminia Bielefeld in de Bundesliga. Hij werd ontslagen toen zijn ploeg op de zeventiende plaats stond; dat zou uiteindelijk ook de eindklassering blijken. Eerder was Kramer hoofdtrainer van Greuther Fürth, Fortuna Düsseldorf en meerdere nationale jeugdploegen van Duitsland. Hij wordt nu de elfde permanente trainer in evenzoveel jaar bij Schalke.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.