Geschorste Zlatan verklaart beuk aan Azpilicueta: 'Ik zou het zo weer doen'

Reacties

Zlatan Ibrahimovic heeft geen spijt van de gele kaart die hij kreeg in het WK-kwalificatieduel van Zweden met Spanje. De veertigjarige vedette is daardoor geschorst voor de play-offs, maar zou het zou weer doen.

Geschorste Zlatan verklaart beuk aan Azpilicueta: 'Ik zou het zo weer doen'
© Pro Shots
Spanje
Spanje
1 - 0
Zweden
Zweden

Ibrahimovic deelde vorige week zondag in de slotfase van de kraker tegen Spanje een flinke beuk met een schouder uit aan César Azpilicueta, wat hem op een gele kaart en een automatische schorsing kwam te staan. De spits van AC Milan kan zijn land daardoor niet helpen in het vervolg van de jacht op een WK-ticket. 'Ik deed het expres en ik schaam me er niet voor om dat te zeggen, hij deed iets stoms tegen mijn ploeggenoot', reageert de 120-voudig international in een interview met The Guardian.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zlatan erkent dat het een domme actie was, maar blijft bij zijn standpunt. 'Ik zou het zo weer doen, hij moet begrijpen dat hij dat niet kan doen', legt de vechterbaas zijn beweegredenen uit. 'Het gaat niet om het missen van de play-offs. Het gaat erom dat hij moet snappen dat je iemand die op de grond ligt niet in de zeik neemt. Je valt geen hond aan die niet blaft. Val iemand aan die iets terug kan doen. Het is te makkelijk om mijn teamgenoten van twintig jaar oud aan te pakken. Ik hoop dat hij het nu snapt.'

Het zijn de wetten van de straat die voor Ibrahimovic nog altijd gelden, ook nu hij inmiddels veertig jaar oud is. 'We maken allemaal fouten, niemand is perfect. Dat betekent niet dat ik geen fouten maak, maar ik leer er wel van. Het was stom, maar ik zou het zo weer doen. Het gaat erom dat ik dicht bij mezelf blijf. Dat is wat ik bedoel als het gaat om perfect zijn. Voor mij is het perfect om mezelf te zijn. Het was geen goede actie, maar ik zou het zo weer doen. Zo ben ik. En ik ben niet bang om het te zeggen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Zweden
Meer over Zweden
Meer Z. Ibrahimović
Meer over Z. Ibrahimović
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.