Gerrard uit zijn dak met uitbundige 'camera-kopstoot'

Reacties

De ontlading bij manager Steven Gerrard na de zege van Rangers op Celtic in de Old Firm sprak boekdelen. De Schotse club is veel rampspoed weer de grote uitdager van de aartsrivaal.

Gerrard uit zijn dak met uitbundige 'camera-kopstoot'
© Pro Shots

Na drie opeenvolgende landstitels werd Rangers in 2012 failliet verklaard. De topclub begon helemaal opnieuw en klom van het vierde niveau op naar het Premiership, waar Celtic in de tussentijd alle kampioenschappen (acht) opeiste. De afgelopen drie jaar eindigde Rangers telkens als derde, ook in het eerste seizoen onder Gerrard.

Zijn ploeg nam zondag revanche voor de verloren League Cup-finale van drie weken geleden, waarin Celtic ondanks een overwicht voor Rangers de tiende prijs op rij in Schotland pakte. Tijdens het weerzien boekte Rangers de eerste Old Firm-zege sinds 2010, terwijl Celtic elf competitieduels ongeslagen was. 'We hebben aangetoond dat we grote spelers en een geweldig collectief hebben. Hopelijk zullen veel mensen dit optreden meekrijgen. Het is een grote zege, want deze club heeft lange tijd weinig succes gehad', verklaarde Gerrard na afloop tegenover de BBC.

Daarom ging Gerrard na het laatste fluitsignaal uit zijn dak. Zelfs de cameraman kon niet ontsnappen aan de passie van de Engelsman. 'Je moet denken aan alles dat in de aanloop is gezegd over de reeks en de vorm van Celtic. Dus we kregen hier te maken met een enorme uitdaging tegen een goede ploeg, waarbij we opnieuw het grootste deel van de wedstrijd hebben gedomineerd. Mijn spelers verdienen enorm veel complimenten.'

Rangers heeft twee verliespunten minder dan koploper Celtic en mag dromen van de titel. Gerrard zal fanatiek aan de slag gaan. 'We proberen altijd verder te komen en weten dat dit een grote zege en een groots moment is, maar er is veel werk te doen. We zijn beter geworden, maar het gaat erom dat we hier op verder bouwen. Er is geen voldoening. We proberen een team te creeëren met grote spelers die het niet begrijpen als ze een nederlaag lijden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.