Gerrard gaat de strijd aan na racisme-incident in Europa League

Reacties

De Europa League-wedstrijd tussen Rangers FC en Slavia Praag van afgelopen donderdag zal nog een staartje krijgen na een vermeend racisme-incident. Rangers-middenvelder Glen Kamara meldde bij zijn manager Steven Gerrard dat hij racistisch werd bejegend tijdens de wedstrijd.

Gerrard gaat de strijd aan na racisme-incident in Europa League
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
0 - 2
Slavia Praag
Slavia Praag

Gerrard reageerde na de wedstrijd op het voorval tussen Kamara en Slavia Praag-speler Ondrej Kúdela. 'Ik ben heel boos, het is moeilijk om verder te beschrijven hoe ik me voel. Ik geloof Glen voor de volle honderd procent, andere spelers om hem heen hoorden het ook. Ik sta zij aan zij met Glen en ik ga dit aanpakken op de manier waarop hij dat wil. De situatie ligt bij de UEFA nu, ik hoop dat het niet onder het tapijt wordt geveegd.'

Het incident gebeurde in de slotfase van de wedstrijd, die door Slavia Praag werd gewonnen. Kúdela benaderde Kamara met zijn hand over de mond en na een woordenwisseling oogde Kamara zeer gespannen en emotioneel. Het leidde ook tot een felle discussie aan de zijlijn tussen de twee trainers, maar de wedstrijd werd wel uitgespeeld. Gerrard meldde na de wedstrijd dat de spelers wat hem betreft de keuze hadden mogen maken om van het veld te stappen, maar dit gebeurde dus niet.

Clubpresident Jaroslav Tvrdik reageerde namens Slavia Praag op het incident. In een statement meldde hij dat er van racisme geen sprake was. 'Slavia Praag ontkent dat Kúdela een tegenstander op racistische wijze heeft bejegend. Ons is verteld dat onze speler fysiek is aangevallen, op verzoek van Slavia Praag hebben de lokale autoriteiten ingegrepen. We willen een uitgebreid onderzoek naar de gang van zaken van de UEFA.'

Slavia Praag won in Glasgow met 0-2 van de kersverse kampioen van Schotland en plaatste zich net als Ajax voor de kwartfinale van de Europa League. Vrijdagmiddag kan Slavia Praag aan de Amsterdammers gekoppeld worden tijdens de loting in Nyon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.