Geprikkelde Conte plaatst vraagtekens bij ambities Tottenham

Reacties

Antonio Conte heeft olie op het vuur gegooid bij de discussie over het transferbeleid van de Engelse topclubs. In tegenstelling tot de concurrentie heeft Tottenham Hotspur, dat vorig seizoen nog tweede werd achter kampioen Chelsea, nog niets uitgegeven en dat heeft volgens de manager van The Blues een reden.

Geprikkelde Conte plaatst vraagtekens bij ambities Tottenham

Spurs-voorzitter Daniel Levy verdedigde het beleid van zijn club woensdag nog en hekelde het uitgavenpatroon van de tegenstrevers in de Premier League. 'Als je tweehonderd miljoen pond meer uitgeeft dan je binnenkrijgt, loop je uiteindelijk tegen de lamp. Je kunt er niet mee door blijven gaan', zei de bestuurder.

Conte, die bij Chelsea deze zomer een kwaliteitsinjectie ter waarde van 140 miljoen euro heeft gekregen, heeft tegenover de BBC gereageerd op de woorden van Levy en deelde een sneer uit. 'Als Spurs de titel niet wint, dan is dat geen tragedie. Als ze geen Champions League-voetbal halen, dan is dat geen tragedie. Als ze er in de eerste ronde uitgaan in de Champions League, dan is dat geen tragedie. En als ze er na een ronde uitliggen in de Europa League, dan is dat ook geen tragedie', aldus Conte, die het verschil in verwachtingen haarfijn uitlegde.

Conte: 'Misschien is dat voor Chelsea, Arsenal, Manchester City, Manchester United en waarschijnlijk ook Liverpool, dat weet ik niet, wel een drama. Je moet de status van die clubs begrijpen. Ieder team moet begrijpen wat de eigen ambities zijn. Als je mee wil doen om de titel of Champions League, dan moet je dure spelers kopen. Anders blijf je op hetzelfde niveau. Zo simpel is het. Mijn vraag is: wat zijn de verwachtingen bij Tottenham?'

Chelsea versterkte zich deze transferperiode al met Tiemoué Bakayoko, Álvaro Morata en Antonio Rüdiger. Bovendien werd doelman Willy Caballero transfervrij overgenomen van Manchester City. Bekijk hieronder het overzicht met de uitgaven van de Engelse topzes.

ClubUitgavenInkomstenSaldo
Manchester City240,541,4-199,1
Manchester United119,78,5-111,2
Chelsea14077,5-62,5
Arsenal5312,2-40,8
Liverpool5112,5-38,5
Tottenham080,2+80,2
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.