Geplaagd AC Milan schakelt Inter uit en blijft hopen op een prijs

Reacties

Internazionale lijkt toe aan de winterstop. De ploeg van Luciano Spalletti was aan het begin van deze maand nog koploper in de Serie A, maar haalde uit de laatste drie competitiewedstrijden slechts een punt. Woensdag werd het in het toernooi om de Coppa Italia ook nog eens uitgeschakeld door stadsgenoot AC Milan, dat in de verlenging met 1-0 won.

Geplaagd AC Milan schakelt Inter uit en blijft hopen op een prijs

Gennaro Gattuso vergeleek de Derby della Madonnina in zijn voorbeschouwing nog met de WK-finale en zal dan ook erg gelukkig zijn dat zijn geplaagde ploeg (de nummer elf van de Serie A) zich heeft geplaatst voor de halve finales van het bekertoernooi. Daarin zal Lazio, dat dinsdag al Fiorentina uitschakelde, de tegenstander zijn. Inter kan zich nu volledig op de nationale competitie gaan richten.

Donnarumma
Bij Milan maakte Antonio Donnarumma, de oudere broer van Gianluigi, zijn debuut onder de lat. Bij de afwezigheid van de geblesseerde Gianluigi zou eigenlijk Marco Storari in de basis staan, maar hij raakte geblesseerd tijdens de warming-up, waardoor Antonio zijn kans kreeg. Gianluigi hinkte hierna maar naar de bank van Milan, maar het was toch wel vrij duidelijk dat hij in deze derby niet in actie kon komen.

Antonio Donnarumma, de broer van Gianluigi, maakte zijn AC Milan-debuut.
Antonio Donnarumma, de broer van Gianluigi, maakte zijn AC Milan-debuut.

Vanaf de kant zag Gianluigi zijn broer met de schrik vrijkomen. Nadat Giacomo Bonaventura namens Milan de eerste grote kans van de wedstrijd had gekregen (zijn kopbal werd stijlvol over getikt door Samir Handanovic), leek Inter op voorsprong te komen door een eigen goal van Donnarumma. Ivan Perisic trok de net binnengehouden bal hard voor en Donnarumma tikte onfortuinlijk binnen.

De vreugde was groot bij Inter, maar het doelpunt werd afgekeurd na het zien van de videobeelden, waaruit bleek dat Andrea Ranocchia (die zich in het gezichtsveld van Donnarumma bevond) buitenspel stond. Milan had dus geluk en kwam bijna zelf op voorsprong via Suso, maar Handanovic hield de Spanjaard tot twee keer toe van scoren af.

Franck Kessie (79) van AC Milan wordt gestuit door Roberto Gagliardini van Inter.
Franck Kessie (79) van AC Milan wordt gestuit door Roberto Gagliardini van Inter.

Aan de overkant wilde Inter een penalty na een vermeende handsbal van Leonardo Bonucci, maar de bal ging niet op de stip, en Mauro Icardi kopte maar net naast. De topscorer van Inter miste ook de eerste twee mogelijkheden van de tweede helft, voordat João Mário dé kans kreeg om Inter op voorsprong te zetten. De technicus kon op aangeven van Perisic van dichtbij binnen tikken, maar Donnarumma redde geweldig.

Het antwoord van Milan kwam van Bonaventura, maar hij kopte van dichtbij over, en Suso raakte de lat. Perisic zette hierna Donnarumma weer aan het werk. De wedstrijd golfde werkelijk op en neer, met kansen voor beide ploegen, maar gescoord werd er in de reguliere speeltijd niet. De derby kreeg dus een verlenging en daarin groeide Patrick Cutrone uit tot matchwinner. Hij stond in de 104e minuut op de juiste plaats om een indraaiende bal van Suso te verlengen: 1-0.

Milan trok deze voorsprong over de streep en blijft daardoor in de race voor een hoofdprijs, nu het in de competitie al geen rol van betekenis meer speelt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.