Lazio in mogelijk laatste Coppa-duel De Vrij naar halve finale

Reacties

Lazio heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de halve finales in het toernooi om de Coppa Italia. Met Stefan de Vrij in de basis werd Fiorentina met 1-0 geklopt. Woensdagavond wordt duidelijk welke ploeg voor Lazio de laatste horde richting de finale wordt: AC Milan of Internazionale.

Lazio in mogelijk laatste Coppa-duel De Vrij naar halve finale

De vraag is natuurlijk of De Vrij er in de halve finale nog bij zal zijn bij Lazio. De verdediger beschikt over een aflopend contract in de Italiaanse hoofdstad en aangezien het er niet op lijkt dat hij wil gaan bijtekenen, zal een transfer in januari ongetwijfeld een mogelijkheid zijn.

De halve finales in de Coppa Italia worden gespeeld over twee wedstrijden: het eerste duel is op 31 januari, de laatste dag van de transferwindow. 

Was dit de laatste wedstrijd in de Coppa Italia voor Stefan de Vrij?
Was dit de laatste wedstrijd in de Coppa Italia voor Stefan de Vrij?

Senad Lulić maakte in de kwartfinale tegen Fiorentina het enige doelpunt van de wedstrijd. In de zesde minuut brak de middenvelder door op links en leek hij een voorzet te gaan geven, maar in plaats daarvan kapte Lulić Bruno Gaspar uit en schoof hij de bal met rechts beheerst binnen. Lazio bleef na deze goal de bovenliggende partij en Felipe Caicedo wist de marge bijna te verdubbelen, maar zijn inzet werd van de doellijn gehaald door Gaspar.

Felipe Anderson en de al snel ingevallen Ciro Immobile zorgden in de eerste helft ook nog voor gevaar, maar Lazio verzuimde om de tweede treffer van de avond te maken. Fiorentina mocht daardoor blijven hopen op een goed resultaat en Federico Chiesa kwam in het tweede bedrijf het dichtst bij de gelijkmaker. De redding van Lazio-doelman Thomas Strakosha was echter uitstekend en dus bleef de minimale voorsprong van Lazio tot het laatste fluitsignaal staan.

Woensdag speelt AC Milan tegen Internazionale en de winnaar van dit duel treft in de halve finale Lazio. De andere kwartfinales in de strijd om de Coppa Italia worden pas volgende week gespeeld en gaan tussen Napoli en Atalanta Bergamo (2 januari) en Juventus en Torino (3 januari). De laatste keer dat Lazio de Coppa Italia won was in 2013; De Vrij speelde toen nog niet bij i Aquile.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.