Genoa berooft Ajax-opponent Juventus van ongeslagen status

Reacties

Genoa heeft Ajax zondagmiddag het goede voorbeeld gegeven door Juventus de eerste Serie A-nederlaag van dit seizoen te bezorgen. De droomrentree van Stefano Sturaro, tot voor kort speler van de Champions League-tegenstander van de Amsterdammers, leidde tot euforische taferelen in de Italiaanse havenstad. 

Genoa berooft Ajax-opponent Juventus van ongeslagen status
Genoa
Genoa
2 - 0
Juventus
Juventus

Vijf dagen nadat hij zijn ploeg met drie goals tegen Atlético Madrid naar de kwartfinale van de Champions League had geloodst, werd Cristiano Ronaldo gespaard in Genua. Daarnaast gaf trainer Massimiliano Allegri ook Giorgio Chiellini en Blaise Matuidi rust, terwijl spelers als Sami Khedira, Douglas Costa en Juan Cuadrado allemaal nog ontbraken door blessures.

Er stond desondanks nog steeds een representatief elftal op het veld in Stadio Luigi Ferraris, maar Juventus had het opnieuw lastig tegen Genoa. Doelman Mattia Perin moest tegen zijn oude club al snel in actie komen bij een prima schietkans voor Antonio Sanabria, terwijl de bal na een vermeende handsbal van João Cancelo op de stip leek te gaan. De VAR greep in.

Paulo Dybala leek Juventus op het spoor van weer een overwinning in de Serie te zetten, maar het liep even anders.
Paulo Dybala leek Juventus op het spoor van weer een overwinning in de Serie te zetten, maar het liep even anders.

Na rust leek Juventus orde op zaken te stellen toen Paulo Dybala uit een voorzet van Cancelo de score opende, maar de VAR keurde de treffer af omdat er buitenspel aan voorafging. Veel dichter dan dat kwam De Oude Dame niet bij een doelpunt. En dus mocht Genoa na het 1-1 gelijkspel van eerder dit seizoen in Turijn opnieuw hopen op een resultaat tegen de kampioen.

Na de bliksementree van Sturaro ging zelfs de ongeslagen status van Juventus in de Serie A eraan. De 26-jarige middenvelder keerde dit seizoen terug bij de club die hij voor zijn periode bij de Italiaanse kampioen diende, maar had door een slepende blessure tot nu alleen voor de beloften gespeeld. Koud in het veld deed Sturaro zijn oude werkgever pijn, door Perin te verrassen met een verraderlijk schot.

Het leidde tot euforische taferelen bij Genoa, dat het tien minuten later nog eens dunnetjes overdeed toen ook Goran Pandev zijn invalbeurt bekroonde met een welgemikt schot: 2-0. Daarmee leed Juventus zijn eerste nederlaag in de Serie A sinds 22 april 2018 (0-1 tegen Napoli). Gevolgen voor de titelkansen zal het nauwelijks hebben, maar onklopbaar is de onbedreigde koploper dus niet.

Serie A

Stand Serie A 2018/2019

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
28
6
4
70-30
+40
90
2
Napoli
38
24
7
7
74-36
+38
79
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.