Allegri geeft Ronaldo rust en onderschat Ajax niet

Reacties

Cristiano Ronaldo ontbreekt zondag tijdens het uitduel met Genoa (aftrap 12.30 uur). Juventus spaart de 34-jarige aanvaller, die dinsdag nog zo uitblonk tegen Atlético Madrid.

Allegri geeft Ronaldo rust en onderschat Ajax niet

Met drie doelpunten poetste Cristiano Ronaldo eigenhandig een 2-0 nederlaag uit de heenwedstrijd weg. Juventus won met 3-0, bereikte daardoor de kwartfinale van de Champions League en komt daarin op woensdag 10 en dinsdag 16 april uit tegen Ajax. Vijf dagen na zijn heldenrol mag de Portugees het bezoek aan Genoa aan zich voorbij laten gaan.

Massimiliano Allegri gaf zaterdag aan Ajax niet te onderschatten. 'Ajax heeft een ploeg vol snelheid en spelers met veel kwaliteiten, waar het erg lastig tegen spelen is. Het zullen heel andere wedstrijden worden dan die tegen Atlético Madrid. Het zou een enorme fout zijn te denken dat we al in de halve finale staan.'

Allegri houdt Cristiano Ronaldo dus buiten de selectie voor de wedstrijd van zondag. Mario Mandzukic, die tegen Atlético Madrid nog geblesseerd naar de kant ging, reist wel mee af naar Stadio Luigi Ferraris. Andrea Barzagli, Douglas Costa, Juan Cuadrado, Sami Khedira en Mattia De Sciglio zijn wel geblesseerd.

Cristiano Ronaldo kan zich nu in alle rust voorbereiden op zijn rentree bij Portugal, dat binnenkort EK-kwalificatieduels met Oekraïne (22 maart) en Servië (25 maart) speelt. In overleg met bondscoach Fernando Santos besloot de topscorer aller tijden van Portugal zich even te focussen op Juventus, maar afgesproken werd dat hij zich in het nieuwe kalenderjaar weer beschikbaar zou stellen.

VI's Süleyman Öztürk over de kwartfinalisten in de CL en de kracht van Juventus.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.