Genk is koploper af na nederlaag bij Standard

RC Genk raakte de koppositie in de Belgische Eerste Klasse kwijt. Standard Luik won de spannende wedstrijd tegen de koploper met 2-1.

Milan Jovanovic opende de score in de 29ste minuut met een benutte strafschop, nadat hij zelf onderuit was geduwd door Tomislav Mikulic. En vlak na rust was het Ivan De Camargo die de marge tot twee doelpunten vergrootte met een rake kopbal. Maar Genk gaf zich niet gewonnen. De ploeg van coach Hugo Broos drong flink aan en kwam via het hoofd van Faris Haroun terug tot 2-1.

In de 73ste minuut volgde een nieuwe tegenslag voor Genk, want de ploeg verloor Mikulic met een rode kaart. Toch bleef het duel tot het laatste fluitsignaal spannend, omdat Standard verzuimde de vele grote kansen op 3-1 te benutten, terwijl ook de tien van Genk er niet in slaagden de gelijkmaker te produceren.

Genk verliest de eerste plaats aan Anderlecht dat 46 punten heeft. Genk volgt met 44 punten en Standard is derde met 40 punten.