Genietende Vormer zocht Dost op na goal: 'Beetje een lotgenoot'

Reacties

Club Brugge-aanvoerder Ruud Vormer heeft voor het eerst sinds lange tijd weer eens echt genoten bij zijn team. De ex-Eredivisionist kreeg te maken met een flinke vormdip, maar loodste Club Brugge vrijdagavond met twee goals naar een zege op KV Kortrijk.

Genietende Vormer zocht Dost op na goal: 'Beetje een lotgenoot'
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
2 - 0
Kortrijk
Kortrijk

'Het waren wat moeilijkere weken, maar dit doet me echt goed. Het is echt genieten om er meteen twee te maken', vertelt Vormer op de website van Club Brugge. Zijn eerste goal maakte Vormer vanuit de vrije trap, het was alweer de negende keer dat hij op die manier raak schoot.

Na de 1-0 zocht Vormer team- en landgenoot Bas Dost op. 'We zijn een beetje lotgenoten geworden en hebben veel steun bij elkaar gevonden. Het zijn voor Dost ook moeilijke weken geweest, dus ik ben blij dat hij nu ook terug is', doelt Vormer op de reserverol van de spits. Dost begon nog geweldig aan zijn avontuur met België, maar staat vooralsnog op één goal in het huidige seizoen.

Sinds Vormer in 2014 neerstreek bij Club Brugge, is er geen enkele andere speler die vaker scoorde uit een vrije trap dan de Nederlander. Vormer heeft er wel een verklaring voor. 'Dat is training he, elke week keihard op oefenen en dan vliegen ze er zo in.' Vormer is mooi op tijd in vorm bij Club Brugge, dat in de Champions League voor een tweeluik tegen Manchester City staat. Dinsdag wordt er in eigen huis gespeeld tegen de finalist van vorig seizoen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.