Genieten geblazen bij Watford-Arsenal: prachtgoals en vloeiende combinaties

Arsenal heeft in een swingende wedstrijd goede zaken gedaan met het oog op Champions League-voetbal. The Gunners wonnen bij Watford en staan daardoor op de vierde plaats, die Manchester United later vandaag nog kan overnemen.

Watford
Watford
2 - 3
Arsenal
Arsenal

Na vijf minuten kregen de meegereisde Arsenal-supporters op Vicarage Road al waar voor hun geld. Martin Ødegaard zette aan de rechterkant van het veld met zijn hak stijlvol een een-tweetje op met Alexandre Lacazette. De Fransman gaf de bal terug op de Noor, die koel afrondde: 0-1. Ødegaard maakte na zijn doelpunt een statement tegen de oorlog in Oekraïne door van zijn vingers een 'V' te maken.

Zo'n vijf minuten later kon Watford direct wat tegenover het doelpunt van Arsenal zetten. En hoe: Cucho Hernández scoorde met een omhaal na een voorzet vanaf de rechterkant van Kiko Femenía. Maar dat was nog niet alles. In het eerste half uur viel nóg een fraai doelpunt. Tom Cleverley verspeelde de bal in de as van het veld aan Bukayo Saka, die direct Lacazette inspeelde. De spits hakte de bal knap terug op Saka, die hard en fraai uithaalde: 1-2.

Na rust combineerden de bezoekers er bij de 1-3 ook lustig op los. Gabriel Martinelli was het eindstation van een vlotlopende aanval die begon bij een inworp aan de rechterkant. Watford drong in de slotfase aan voor een aansluitingstreffer. En de thuisploeg kreeg die gewenste treffer ook. Moussa Sissoko werkte de bal onder doelman Aaron Ramsdale door. Daar bleef het in Watford wel bij.

Arsenal heeft door de overwinning nu 48 punten en staat al dan niet tijdelijk op de vierde plaats. Manchester United komt vandaag nog in actie tegen Manchester City en kan die Champions League-plaats nog overnemen. Arsenal heeft dan nog wel twee wedstrijden tegoed.