Genegeerde Marcelo geeft weer teken van leven bij uitgekleed Real Madrid

Reacties

Het flink geplaagde Real Madrid heeft de achterstand op La Liga-koploper en stadgenoot Atlético Madrid weer een klein beetje verkleind dankzij een (weliswaar moeizame) thuiszege op Getafe. Er was een hoofdrol voor een oude bekende die zich eindelijk weer eens positief liet zien.

Genegeerde Marcelo geeft weer teken van leven bij uitgekleed Real Madrid
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Getafe
Getafe

De aanloop naar Getafe-thuis was bepaald niet soepel voor De Koninklijke. Tien dagen geleden ging de grootmacht in eigen huis zeer pijnlijk met 1-2 onderuit tegen Levante. Die nederlaag kwam trainer Zinedine Zidane op felle kritiek te staan, waar de Fransman op zijn beurt weer bijzonder geïrriteerd op reageerde. Bij Huesca werd er afgelopen weekend vervolgens ternauwernood gewonnen (1-2), waardoor het humeur van Zidane maandag wat beter was. En dat terwijl hij opzich genoeg reden heeft tot klagen, aangezien hij tegen Getafe slechts twaalf (!) veldspelers uit de A-selectie tot zijn beschikking had.

Zijn selectie is getroffen door een ware blessuregolf, waardoor onder anderen Dani Carvajal, Sergio Ramos, Lucas Vázquez, Toni Kroos, Eden Hazard, Éder Militão en Rodrygo dinsdag ontbraken. Om die reden was er een basisdebuut voor Marvin Olawale Akinlabi Park (voetbalnaam Marvin), een twintigjarige middenvelder met een bijzonder verhaal. De zoon van een Nigeriaanse vader en een Zuid-Koreaanse moeder werd geboren in Spanje, maar speelde in de jeugd onder meer drie jaar bij Tranmere Rovers. Hij mocht eerder dit seizoen al tweemaal invallen, maar mocht van Zidane nu voor het eerst starten.

Marvin kreeg de voorkeur boven Isco, die samen met Mariano Díaz, tweede keeper Andriy Lunin en vijf jeugdspelers op de bank zat. Zij zagen hoe Karim Benzema voor rust dicht bij een goal was, maar hij kopte de bal tegen de lat. Ook een schot van Luka Modric ging er niet in. Uiteindelijk was het pas na een uur raak, toen Benzema een voorzet van Vinícius Júnior binnenkopte. Daarmee was het hek van de dam, want niet veel later gleed Ferland Mendy een voorzet van Marcelo binnen.

Daarmee gaf de Braziliaanse linkspoot weer eens een teken van leven. Marcelo was jarenlang een steunpilaar bij Real Madrid, maar hij is al lang niet meer onomstreden. Vorig seizoen kwam hij tot slechts vijftien optredens, dit seizoen stond hij tot dinsdag slechts zes keer in de basis. Door alle afwezigen mocht hij tegen Getafe voor het eerst sinds 30 december weer vanaf het begin spelen, hij droeg zelfs de aanvoerdersband. Met zijn assist op de 2-0 zorgde hij er mede voor dat Real weer wat dichter richting koploper Atlético (dat maandag gelijkspeelde tegen Celta de Vigo) kruipt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.