Ontembare Suárez schiet Cristiano Ronaldo uit de boeken

Reacties

Na acht overwinningen op rij heeft Atlético Madrid maandagavond weer eens punten verspeeld in La Liga. Twee goals van de ontketende Luis Suárez bleken tegen Celta de Vigo niet genoeg.

Ontembare Suárez schiet Cristiano Ronaldo uit de boeken
© Pro Shots
Atlético Madrid
Atlético Madrid
2 - 2
Celta de Vigo
Celta de Vigo

Atlético leek een zware avond tegemoet te gaan. De ploeg van trainer Diego Simeone won slechts twee van zijn laatste vijf confrontaties met Celta en miste maandag enkele vaste krachten wegens corona. De thuisploeg begon inderdaad zwak aan de wedstrijd en kreeg na een klein kwartier de 0-1 om de oren. Santi Mina kopte al vallend raak uit een prima voorzet van Hugo Mallo.

Het was pas het elfde tegendoelpunt voor Atlético na twintig speelronden. De bezoekers controleerden de wedstrijd vervolgens knap, maar liepen op slag van rust alsnog in de val. De thuisploeg sloeg toe via een beproefd recept. Eén van de twee flankspelers, in dit geval Marcos Llorente werd vrijgespeeld aan de zijkant. Hij gaf de bal laag voor op Suárez, die ontsnapte aan buitenspel en de 1-1 binnengleed.

Vijf minuten daarna was Atlético opnieuw trefzeker op vrijwel identieke wijze. Ditmaal was het Renan Lodi die voorgaf op Suárez, die andermaal scoorde: 2-1. De 34-jarige Uruguayaan had de bal tot op dat moment niet of nauwelijks aangeraakt, maar had wél weer twee doelpunten achter zijn naam. Daarmee kwam El Pistolero op zestien goals in zijn eerste zeventien La Liga-duels voor Atlético.

Het is een prestatie die geen enkele speler deze eeuw voor elkaar kreeg. Cristiano Ronaldo was er in het seizoen 2009/10 het dichtst bij met vijftien treffers. Dankzij zijn twee doelpunten verstevigt Suárez zijn koppositie in het doelpuntenklassement van La Liga, zijn vriend Lionel Messi en Youssef En-Nesyri staan op dertien goals.

Het feestje bij Atlético werd in de slotfase echter ruw verstoord door Facundo Ferreyra, die na een knap uitgespeelde aanval de 2-2 binnenwerkte. Die treffer in de 89ste minuut kwam de koploper niet meer te boven en dus liet Atlético punten liggen. Een ramp is dat niet: de ploeg van Simeone heeft nog altijd acht punten meer dan Barcelona en Real Madrid én heeft nog een wedstrijd tegoed.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
6
Real Betis Sevilla
38
17
10
11
50-50
0
61
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Atlético Madrid
Meer over Atlético Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.