Blessurecrisis bij Real Madrid: Zidane heeft nauwelijks smaken over

Reacties

Real Madrid pakte zaterdag drie punten in de uitwedstrijd tegen Huesca, maar van een hosannastemming is geen sprake. Zinedine Zidane heeft voor de aankomende ontmoeting met Getafe, die voor dinsdagavond op het programma staat, immers grote kopzorgen.

Blessurecrisis bij Real Madrid: Zidane heeft nauwelijks smaken over
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Getafe
Getafe

Real wordt dit seizoen geteisterd door blessures en de situatie is op het moment wel heelerg penibel. Aanvoerder Sergio Ramos is zaterdag geopereerd aan zijn knie en zal zo'n zes tot zeven weken afwezig zijn. Na Eden Hazard, Rodrygo Goes, Dani Carvajal en Federico Valverde is hij de volgende belangrijke speler die voor langere tijd in de lappenmand terecht is gekomen.

Tegen Huesca vielen Álvaro Odriozola en Éder Militão ook nog eens geblesseerd uit en zij gaan het duel met Getafe volgens Cadena COPE niet halen. Toni Kroos is voor het duel van dinsdag geschorst en dus staat Zinedine Zidane voor een flinke puzzel. AS en Marca schrijven dat de coach voor de volgende wedstrijd vermoedelijk maar twaalf selectiespelers tot zijn beschikking heeft.

In totaal heeft Real dit seizoen al te maken gehad met 38 blessures, verdeeld over twintig verschillende spelers. Topaankoop Hazard is daarbij een van de grootste zorgenkindjes. Hij kampt nu weer met een spierscheuring en staat in zijn tijd in Spanje nu al op tien blessures.

Bij de uitwedstrijd tegen Huesca had Zidane maar zes spelers op zijn bank zitten, waarvan twee keepers. Bij de veldspelers zaten Víctor Chust García en Marvin: twee talenten die normaal gesproken nog niet in de plannen van Zidane voorkomen. De verdediger en middenvelder zijn nu echter hard nodig. Marvin kwam nog in de ploeg voor Ferland Mendy.

De overige twee wissels van Real waren Mariano Diáz en Marcelo. De situatie is voor laatstgenoemde behoorlijk pijnlijk: jarenlang was de linksback een vaste waarde bij Real, maar zelfs nu (met al die afwezigen) moest hij nog op de bank beginnen. Marcelo kwam wel binnen de lijnen, voor de geblesseerd geraakte Odiozola, en hoopt dinsdag weer eens aan de aftrap te mogen verschijnen.

LaLiga

Stand LaLiga 2020/2021

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Atlético Madrid
38
26
8
4
67-25
+42
86
2
Real Madrid
38
25
9
4
67-28
+39
84
3
Barcelona
38
24
7
7
85-38
+47
79
4
Sevilla
38
24
5
9
53-33
+20
77
5
Real Sociedad
38
17
11
10
59-38
+21
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Real Madrid
Meer over Real Madrid
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.