Real krijgt slecht nieuws: dubieuze blessuremijlpaal voor Hazard

Reacties

Eden Hazard is opnieuw geblesseerd geraakt bij Real Madrid. De Belgische aanvaller heeft sinds zijn miljoenentransfer naar Spanje weinig indruk kunnen maken en zal ook de komende duels missen met een spierblessure.

Real krijgt slecht nieuws: dubieuze blessuremijlpaal voor Hazard
© Pro Shots

Het nieuws over de spierscheuring werd gebracht door AS en is inmiddels bevestigd door Real Madrid, dat het vooralsnog heeft over een spierblessure. Als het inderdaad om een spierscheuring gaat, zal Hazard de komende tijd niet inzetbaar zijn en is het maar zeer de vraag of hij er eind februari bij is als Real Madrid in de achtste finale van de Champions League voor het eerst tegenover Atalanta Bergamo staat.

Voor Hazard is het al de tiende keer (!) dat hij door een blessure wedstrijden moet laten schieten bij Real Madrid. Het leed begon voor de Belg kort na zijn transfer in de zomer van 2019 met een hamstringblessure. Vervolgens kreeg hij ook last van zijn voet, kuitbeen en hamstring en dit seizoen raakte Hazard ook besmet met het coronavirus. In totaal miste de aanvaller al 43 wedstrijden van Real Madrid door een blessure, wat neerkomt op 54 procent van het totaal aantal duels dat Real Madrid afwerkte sinds Hazard overkwam van Chelsea.

Real Madrid zelf is bezig aan een matige reeks. De club werd al in de halve finale van de strijd om de Spaanse Super Cup uitgeschakeld door Athletic de Bilbao, vervolgens ging de club ook onderuit in het Spaanse bekertoernooi tegen derdeklasser Alcoyano. In La Liga is Real Madrid inmiddels achterhaald door Barcelona en de achterstand op koploper Atlético Madrid bedraagt tien punten.


De blessurelijst van Hazard

Blessure Periode Gemiste duels
Hamstringblessure aug 2019 - sep 2019 3
Voetkneuzing nov 2019 1
Voetblessure dec 2019 - feb 2020 17
Kuitbeenblessure feb 2020 - mei 2020 3
Enkelblessure jun 2020 - jul 2020 2
Enkelblessure sep 2020 2
Spierblessure sep 2020 - okt 2020 6
Coronavirus nov 2020 1
Spierblessure nov 2020 - dec 2020 8
Spierblessure heden n.n.b.
'Eden Hazard is (helaas) de grootste miskoop ooit'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.