Gekalmeerde Zidane krijgt niet één of twee, maar zes vragen over zijn toekomst

Reacties

Het rommelt flink bij Real Madrid, maar het humeur van trainer Zinedine Zidane lijkt wat te zijn opgeklaard. De Fransman schoot vorige week uit zijn slof, nadat er her en der gesteld werd dat hij zijn langste tijd bij de grootmacht heeft gehad. Dit keer kreeg hij wederom kritische vragen over zijn toekomst, maar dit keer liet Zidane zich niet uit de tent lokken.

Gekalmeerde Zidane krijgt niet één of twee, maar zes vragen over zijn toekomst
© Pro Shots
Real Madrid
Real Madrid
2 - 0
Getafe
Getafe

De Koninklijke speelt dinsdag thuis tegen Getafe, in aanloop naar dat duel sprak Zidane zoals gebruikelijk met de media. Dat deed hij na een paar roerige dagen. Real Madrid voorkwam dit weekend een blamage tegen Huesca, nadat er eerder felle kritiek op de ploeg was geweest. Daar reageerde Zidane weer geïrriteerd en pissig op, hij ruziede er tijdens de persconferentie op los, maar maandagmiddag was zijn gemoedstoestand iets beter.

En dat terwijl zijn selectie geplaagd wordt door een ware blessurecrisis: Real Madrid heeft naar verluidt slechts twaalf spelers over voor het duel van dinsdag. 'Het is een idioot programma', zo verwees Zizou in dat kader naar het bomvolle speelschema. 'Maar dat is niks nieuws, volgens mij. Het zijn rare tijden, waarin we wat meer zorgen hebben over dit soort zaken en beter over de fysieke gesteldheid van spelers moeten nadenken. Het is nou eenmaal een raar seizoen', aldus de Fransman.

Toekomst
Zoals gezegd: Zidane sprak de media rustig toe, in tegenstelling tot een paar dagen geleden. Ook de stekelige vragen over zijn toekomst brachten hem niet van zijn stuk. Poging één van het journaille: gaat Zidane zijn tot 2022 doorlopende contract uitdienen? 'We zullen zien.' Poging twee, iets anders geformuleerd: betekent dat contract dat hij hoe dan ook blijft? 'We zullen zien', herhaalde Zidane. 'Ik bekijk alles van dag tot dag, maar ik geloof in wat we hier doen.' Poging vier: heeft hij nagedacht over stoppen? 'Waarom zou ik dat doen? Ik doe wat ik leuk vind.' Poging vijf: is hij volgend jaar trainer van Real Madrid? 'Ik weet niet wat er gaat gebeuren.'

Tot slot was er poging zes: voelt Zidane nog de steun van de clubleiding? 'Ja, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Mensen zullen misschien denken dat ik dit nu zeg, omdat ik dat moet zeggen, maar dat is niet zo. Soms zijn er moeilijke tijden, dat moet je accepteren. Dan moet je hard werken om de situatie om te draaien. Ik heb een geweldig team en niets gaat onze pogingen om onszelf te verbeteren tegenhouden', zo sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.