Gemis Giakoumakis deert ontketende VVV-voorhoede niet tegen Almere City

VVV-Venlo is erin geslaagd de volgende ronde van het TOTO KNVB-bekertoernooi te bereiken. Ondanks het gemis van topscorer Georgios Giakoumakis werd er na een vroege achterstand eenvoudig gewonnen van Keuken Kampioen Divisie-ploeg Almere City FC.

Almere City FC
1 - 4
VVV-Venlo
VVV-Venlo

Dat de verschillen tussen Eredivisie- en Keuken Kampioen Divisie-clubs in het bekertoernooi soms verwaarloosbaar zijn, werd dinsdag nog maar eens aangetoond door Excelsior, dat verrassend PEC Zwolle uitschakelde. Voor Almere City was het duel met de Venlonaren een mooie test om zich eens te meten met een ploeg van het niveau waar de ambitieuze Flevolanders graag naartoe willen.

Gemis Giakoumakis
Al na tien minuten was het raak voor de thuisploeg. Een hoekschop belandde op het hoofd van spits Thomas Verheydt, die de bal verlengde en hem via VVV'er Roy Gelmi het doel in zag gaan. VVV moest in de achtervolging en schakelde een tandje bij. Het moest dat doen zonder Giakoumakis. De Griekse topschutter raakte afgelopen weekend tegen Feyenoord geblesseerd en het was aan het aanvalstrio Joshua John, Jafar Arias en Vito van Crooy om de leegte die Giakoumakis achterliet op te vullen.

Het steeds sterker wordende VVV slaagde er na een half uur in om op gelijke hoogte te komen. John snelde voorbij zijn tegenstander en vond met een afgemeten voorzet de vrijstaande Van Crooij, die vervolgens binnenschoot. Op slag van rust werd het elftal van Hans de Koning beloond voor het getoonde lef na de vroege achterstand. Een vrije trap op maat van doelpuntenmaker Van Crooij werd snoeihard binnengeknikt door Arias: 1-2.

Na de pauze ging VVV vrolijk verder waar het gebleven was. Het gevaar van de thuisploeg werd geneutraliseerd en onder aanvoering van de uitblinkende voorhoede zetten de Limburgers in op een nieuwe treffer. Opnieuw was het een standaardsituatie die daarvoor uitkomst bood. Een harde poeier van John werd eerst nog gekeerd door Almere City-doelman Michael Woud, maar de rebound viel ten prooi aan Evert Linthorst. Spits Verheydt verzuimde vervolgens een uitgelezen kans te benutten en Almere City terug in de wedstrijd te brengen. Het slotakkoord was amper een minuut later voor Arias, die met zijn tweede treffer de 1-4 eindstand op het scorebord zette.