Geïrriteerde Conte wil hartig woordje spreken met Chinese voorzitter

Reacties

Antonio Conte heeft in een opmerkelijk relaas uitgehaald naar de clubleiding van Internazionale. Die heeft er in zijn ogen te weinig aan gedaan om hemzelf en de spelers van Inter te beschermen tegen kritiek van buitenaf.

Geïrriteerde Conte wil hartig woordje spreken met Chinese voorzitter
© Pro Shots
Atalanta Bergamo
Atalanta Bergamo
0 - 2
Internazionale
Internazionale

Conte maakte een geïrriteerde indruk nadat Inter tijdens de laatste speelronde de tweede plaats had veiliggesteld door directe concurrent Atalanta Bergamo op eigen veld te verslaan. Daarmee eindigen de Nerazzurri op hetzelfde aantal punten als in het kampioensjaar 2009/10 onder José Mourinho: 82. Bovendien gebeurde het in het seizoen 2010/11 voor het laatst dat Inter de Serie A afsloot als nummer twee. De afgelopen jaren was de vierde plaats tijdens de vorige twee seizoenen onder Luciano Spalletti de beste prestatie.

Genoeg redenen om tevreden te zijn over de vooruitgang die Inter heeft geboekt in het eerste seizoen onder Conte, maar de voormalig trainer van Juventus voelt weinig waardering voor zijn werk. 'Het is op persoonlijk vlak een heel zwaar jaar geweest', vertelde hij na afloop bij Sky Sport Italia. 'Ik denk niet dat de spelers erkenning hebben gekregen voor hun werk, en ik ook niet. We hebben maar heel weinig bescherming gekregen van de club. We moeten op alle vlakken groeien, ook buiten het veld. Een grote club moet zijn spelers meer beschermen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Conte kondigde daarom aan na het seizoen met voorzitter Steven Zhang te gaan praten. De voorman van de Suning Holdings Group, dat Inter sinds 2016 in handen heeft, verblijft momenteel nog in China. Afgaande op de uitspraken van Conte valt er genoeg te bespreken. 'We moesten maandenlang stront eten en kregen nul bescherming. Mijn probleem is dat ik een visie heb, ik zie welk pad we moeten volgen en weet wat we moeten doen. Maar ik las laatst een interview van Luciano Spaletti in 2017, we zitten nu in 2020 en er is niets veranderd.'

Conte wil dat er dingen veranderen en dat de club niet dezelfde fouten blijft maken, want anders zal het nooit lukken het gat met Juventus op én buiten het veld te dichten. 'En dat gat is groot', weet Conte. 'Hun infrastructuur is duidelijk beter dan dat van de andere clubs. We moeten slim zijn en niet elke keer van depressie naar euforie springen. De stemming is te extreem naar beide kanten toe. Mijn team heeft het prima gedaan, ondanks het feit dat ze op elk mogelijk moment werden bekritiseerd, net als ik.' En dat pikt de trainer niet langer.

Directeur Giuseppe Marotta, die al samenwerkte met Conte bij Juventus, schaarde zich achter de trainer en de selectie. 'De tweede plek is de bevestiging van het project waarmee we dit seizoen zijn begonnen. Het feit dat we het puntenaantal uit het treble-seizoen hebben geëvenaard, dat we een recordaantal uitgoals hebben gemaakt en de beste defensie van de competitie hebben, zijn geweldige prestaties, maar de prioriteit is dat we een basis hebben gelegd voor de komende seizoenen.' Want het doel is natuurlijk Juve te onttronen en kampioen te worden.

Serie A

Stand Serie A 2019/2020

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Juventus
38
26
5
7
76-43
+33
83
2
Internazionale
38
24
10
4
81-36
+45
82
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
98-48
+50
78
4
Lazio
38
24
6
8
79-42
+37
78
5
AS Roma
38
21
7
10
77-51
+26
70
6
AC Milan
38
19
9
10
63-46
+17
66
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Internazionale
Meer over Internazionale
Meer Serie A
Meer over Serie A
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.