Geïnspireerde Messi kan Maradona niet het gewenste eerbetoon geven

Argentinië is er in de nacht van donderdag op vrijdag niet in geslaagd om Chili te verslaan in de WK-kwalificatie: 1-1. De wedstrijd in Santiago del Estero stond in het teken van een groot eerbetoon aan de in november overleden Diego Maradona.

Argentinië
Argentinië
1 - 1
Chili
Chili

Het was immers het eerste duel van Argentinië sinds de dood van de rasdribbelaar die de Zuid-Amerikanen in 1986 wereldkampioen maakte. De spelers droegen een speciaal shirt met daarop een foto van Maradona en voorafgaand aan het duel werd er een standbeeld van 'Pluisje' onthuld, zie onder.

Tijdens de wedstrijd verschoof de hoofdrol naar Lionel Messi, die ouderwets op dreef was en meermaals gevaar stichtte. De meervoudige Gouden Bal-winnaar had in de 24ste minuut wel een strafschop nodig om de score te openen, na een overtreding van Guillermo Maripan op Lautaro Martínez. Chili herstelde nog voor rust de balans. Op aangeven van Gary Medel sloeg Alexis Sánchez toe.

Ondanks een groot Argentijns overwicht en het ontbreken van Arturo Vidal bij de bezoekers (na een coronabesmetting) slaagde de tweevoudige wereldkampioen er niet in de Chilenen van zich af te schudden. Doelman Claudio Bravo voorkwam dat Messi scoorde uit een vrije trap en verpestte ook vlak voor tijd het feestje van de Barcelona-ster. Tussendoor trof de Barcelona-vedette ook nog de kruising met een vrije trap.

Bekijk de samenvatting van Argentinië - Chili

In gesprek met Argentijnse verslaggevers uitte Messi zijn teleurstelling over het resultaat. 'Het was een heel speciaal duel, het eerste van Argentinië sinds Maradona er niet meer is. We wilden winnen voor hem.'

Bij de Argentijnen maakte Nicolás Tagliafico de negentig minuten vol en viel collega-Ajacied Lisandro Martínez direct na rust in, voor wat zijn tweede interland was. Met elf punten uit vijf wedstrijden is de ploeg van bondscoach Lionel Scaloni nog altijd zonder nederlaag in de WK-voorronde.

Uruguay
Uruguay
0 - 0
Paraguay
Paraguay

Uruguay is met zeven punten juist matig van start gegaan. In de nacht van donderdag op vrijdag bleef de wereldkampioen van 1930 en 1950 steken op een doelpuntloos gelijkspel tegen Paraguay. Uruguay was beter, maar kon het verschil niet maken. Jonathan Rodríguez zag een goal worden afgekeurd en een kopbal van Luis Suárez vloog net over.

De topvier van de zone plaatst zich rechtstreeks voor Qatar 2022.