China schrapt oefenduels van Argentinië na Messi-rel

Reacties

De Argentijnse nationale ploeg komt in maart toch niet twee keer in actie in China. Organisatoren hebben een streep gezet door de oefenduels die gepland stonden in Hangzhou en Peking. Dat is het gevolg van het niet in actie komen van Lionel Messi onlangs in Hongkong.

China schrapt oefenduels van Argentinië na Messi-rel
© Pro Shots

Het plan van de Argentijnse bond was dat de selectie van 18 tot en met 26 maart in China zou verblijven. De wereldkampioen zou er in actie komen tegen Nigeria en Ivoorkust. Met de oefenwedstrijden waren flinke vergoedingen gemoeid. De Chinezen hadden veel geld over voor het naar China halen van de ploeg die is opgebouwd rond Messi.

'Vanwege welbekende redenen hebben we besloten om de vriendschappelijke wedstrijd niet door te laten gaan', heeft de organisator van het duel in Hangzhou laten weten. Het heeft er alle schijn van dat wordt gedoeld op de ophef die ontstond rond een oefenwedstrijd die Inter Miami vorige week zondag speelde in Hongkong. Contractueel was vastgelegd dat Messi minstens een helft zou spelen in Hongkong, maar vanwege fysieke klachten bleef de 36-jarige aanvaller aan de kant, tot grote onvrede van de fans. Die supporters die zich gedupeerd voelden, kregen later de helft van hun geld terug.

De tour van Inter Miami in Azië was niet afgelopen na het duel in Hongkong. De Amerikaanse club speelde woensdag in Tokio. Daar kwam Messi wel een halfuur in actie tegen Vissel Kobe. Dat zou in China als een belediging zijn ervaren.

Bekijk hier al onze video's
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.