Messi begrijpt woede van teleurgestelde fans en biedt excuses aan

Reacties

Lionel Messi heeft zijn excuses aangeboden aan de fans die teleurgesteld waren dat hij afgelopen week niet zijn opwachting maakte tijdens een oefenwedstrijd. Er ontstond een rel omdat de Argentijn de volledige oefenwedstrijd op de bank zat.

Messi begrijpt woede van teleurgestelde fans en biedt excuses aan

De regering van Hongkong spendeerde zo'n twee miljoen euro om een oefenwedstrijd tegen Inter Miami mogelijk te maken, maar de grootste sterren van de Amerikanen deden niet mee. Zowel Messi als Luis Suárez viel niet in, tot grote onvrede van het publiek. Na het laatste fluitsignaal klonk boegeroep en fans eisten hun geld terug. De autoriteiten in Hongkong dreigden vervolgens ook om de subsidie met terugwerkende kracht in te trekken.

Messi is zich bewust van de teleurstelling onder fans en bood zijn excuses aan. 'Het was gewoon pech dat ik niet kon spelen. Dit soort dingen gebeuren in het voetbal', doelt Messi tijdens een persmoment in Japan op zijn liesblessure. 'Het is echt jammer, want we willen altijd op het veld staan. Al helemaal als we zoveel reizen en mensen ons zo graag willen zien.'

Deze week staat er een oefenduel met Vissel Kobe gepland, Messi heeft uit voorzorg gemeld dat hij mogelijk opnieuw geen minuten maakt. Wel gaat het beter met de wereldkampioen. 'In vergelijking met enkele dagen geleden voel ik me goed. Ik zal mijn beslissing over het meedoen nemen na de laatste training. Ik weet niet of ik erbij kan zijn, maar ik voel me dus beter', verzekerde hij de toegestroomde Japanse pers.

Inter Miami gaat de hele wereld over om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen in de Major League Soccer. Zo werd er al geoefend tegen het nationale elftal van El Salvador en waren FC Dalles, Al-Hilal en Al-Nassr de sparringpartners voor de oefenpot tegen een Allstar-team van Hongkong. Na Vissel Kobe oefent Inter Miami nog tegen Newell's Old Boys, de jeugdclub van Messi. Op 22 februari begint voor Inter Miami het seizoen in de MLS.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.