Manchester City is in een heerlijke Premier League-kraker te sterk gebleken voor Chelsea. Na de veegpartij van vorig seizoen waren de verschillen zaterdagavond echter een stuk kleiner.

Manchester City
2 - 1
Chelsea
Chelsea

In februari van dit jaar gaf City Chelsea in eigen huis voetballes en won het met liefst 6-0 van The Blues. De fans in het Etihad Stadium hoopten zaterdag op een herhaling van dit scenario en gingen er eens goed voor zitten. Zij zagen echter dat het jonge Chelsea onder Frank Lampard een behoorlijke groei heeft doorgemaakt. Kevin De Bruyne schoof de bal in de vierde minuut net voorlangs, maar daarna was Chelsea de betere en gevaarlijkste ploeg.

Na kansen voor Willian, Tammy Abraham en Fikayo Tomori zette N'Golo Kanté de gasten na ruim twintig minuten op een verdiende voorsprong. De middenvelder werd de diepte ingestuurd door Mateo Kovacic en passeerde Ederson, die na een blessure terugkeerde onder de lat bij City. City moest in de achtervolging en reageerde al snel. Een schot van De Bruyne werd van richting veranderd door Kurt Zouma en daardoor was Kepa Arrizabalaga kansloos.

City, dat Bernardo Silva moest missen vanwege een schorsing voor een omstreden post op social media, wilde na dit ietwat fortuinlijke doelpunt meer. In een bijzonder aantrekkelijke eerste helft opende de thuisploeg de jacht op een volgende treffer en Riyad Mahrez zette de landskampioen op fraaie wijze op voorsprong. De aanvaller slalomde door de Chelsea-defensie en schoof de bal door de benen van Tomori langs de kansloze Kepa.

Een fout van de Chelsea-keeper zorgde kort voor rust bijna voor een volgende City-goal. Kepa leverde de bal bij het uitverdedigen zomaar in bij Sergio Agüero, die hard op de lat schoot. Chelsea kwam met de schrik vrij en bleef voor de tweede helft in leven. Acht minuten na rust kreeg Kanté een grote kans op zijn tweede goal en daarmee de gelijkmaker. De schuiver van de Fransman werd aangeraakt en ging rakelings naast.

Aan de overkant waren er kansen voor De Bruyne en Mahrez (Kepa redde geweldig bij laatstgenoemde mogelijkheid) en zo was ook de tweede helft het aanzien meer dan waard. Chelsea werd nog gevaarlijk via Willian, terwijl invaller Mason Mount in blessuretijd bijna succesvol was met een waanzinnige vrije trap. Mount schoot net naast en uit de aanval van City die volgde scoorde Raheem Sterling. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd door de VAR, wat ongetwijfeld weer voor heel wat ophef gaat zorgen. Sterling leek immers toch echt op één lijn te staan.

Chelsea had na dit opmerkelijke moment geen tijd meer voor een mogelijke gelijkmaker en dus klimt City over de ploeg van Lampard heen naar de derde plek op de ranglijst. De achterstand van de titelhouder op koploper Liverpool bedraagt negen punten; nummer twee Leicester City heeft een punt meer dan The Citizens.