Gefrustreerd Man Utd blijft weer met lege handen achter: Atlético naar laatste acht

Reacties

Manchester United gaat voor het vijfde jaar op rij geen prijs pakken. De verdediging van Atlético Madrid vertoont dit seizoen de nodige scheurtjes, maar bleef woensdag op Old Trafford potdicht. Aan de andere kant bezorgde uitgerekend linksback Renan Lodi de bezoekers een ticket voor de kwartfinale van de Champions League. 

Gefrustreerd Man Utd blijft weer met lege handen achter: Atlético naar laatste acht
© Pro Shots
Manchester United
Manchester United
0 - 1
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Bij Manchester United moest Paul Pogba genoegen nemen met een reservebeurt. Ten opzichte van de overwinning op Tottenham Hotspur verdwenen ook Nemanja Matic en Marcus Rashford uit het elftal. Dat maakte de weg vrij voor Anthony Elanga, Bruno Fernandes en Scott McTominay. Bij Atlético Madrid had Diego Simeone slecht nieuws voor onder anderen Ángel Correa en Luis Suárez, die voorrang moesten verlenen aan Antoine Griezmann en João Felix.

Een van de nieuwelingen bij United liet zich in de openingsfase meteen gelden. Elanga klopte Jan Oblak in de lucht, maar kon zijn kopbal geen kracht meegeven. Niet veel later moest de Sloveense doelman opnieuw handelend optreden. Elanga leek een voorzet van Bruno Fernandes af te ronden, maar zonder er weet van te hebben hield Oblak de bal met zijn hoofd uit het doel. United bleef druk houden op de Madrileense defensie, zonder tot noemenswaardige kansen te komen.

Atlético leeft op
Pas na een half uur schrok Atlético wakker. Uit de eerste de beste aanval van de bezoekers tikte Felix op aangeven van Marcos Llorente binnen, maar de Spaans international stond buitenspel. Op slag van rust was het wél raak voor de bezoekers. Waar United appelleerde voor eerst een overtreding op Elanga en daarna eentje op Fred, liet de warrig fluitende scheidsrechter Slavko Vincic gewoon doorspelen. Uit de tegenstoot legde Griezmann de bal panklaar op het hoofd van de volledig vrijgelaten Lodi. De linksback, een van de kleinste spelers op het veld, liet David De Gea kansloos met een kopbal in de korte hoek (0-1).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij United, dat met name in de beginfase domineerde en aanval op aanval stapelde, nam de frustratie zichtbaar toe. Iedere discutabele beslissing van Vincic ging gepaard met gejoel en gefluit. Dat werkte alleen maar in het voordeel van Atlético, dat het spel meer en meer vertraagde. United ging ongeduldiger spelen. Interim-manager Ralf Rangnick keek lijdzaam toe en besloot halverwege de tweede helft rigoureus in te grijpen. Matic, Pogba en Rashford kwamen in de ploeg voor Elanga, McTominay en - verrassend genoeg - Fernandes.

Nieuw elan
De vier invallers - ook Edinson Cavani meldde zich even later aan het front - gaven United nieuw elan. The Mancunians drukten Atlético verder naar achteren en gingen met Edinson Cavani voor Fred op zoek naar de gelijkmaker. De aanvalslust van de thuisploeg speelde Atlético in de kaart. De bezoekers loerden op de counter en braken een aantal keer gevaarlijk uit, maar dat leverde geen doelpunten op. Aan de andere kant hoefde Oblak zich alleen tot het uiterste in te spannen na een kopbal van Raphaël Varane, die de bal slechts wist te schampen.

Dat betekent dat Atlético zich na de 1-1 in Wanda Metropolitano bij de laatste acht van de Champions League schaart. Dat is voor het eerst sinds het seizoen 2019/20. De laatste twee edities van het miljardenbal was de achtste finale het eindstation voor de Spaanse topclub.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.