'Gedupeerd Bournemouth denkt aan schadeclaim vanwege Hawk-Eye-misser'

Reacties

AFC Bournemouth overweegt een schadeclaim in te dienen bij Hawk-Eye, zo berichten verschillende Engelse media. Aanleiding is de goal van Sheffield United tegen Aston Villa die niet als zodanig telde omdat het systeem van de doellijntechnologie faalde.

'Gedupeerd Bournemouth denkt aan schadeclaim vanwege Hawk-Eye-misser'
© Pro Shots

Het treffen tussen Aston Villa en Sheffield United eindigde op 17 juni daardoor doelpuntloos. Uiteindelijk handhaafde de club uit Birmingham zich zeer nipt in de Premier League. Villa had als nummer zeventien slechts één punt meer dan het degradeerde Bournemouth. Bij een gelijk aantal punten zou laatstgenoemde club zich hebben gehandhaafd op basis van een beter doelsaldo.

Met andere woorden: de afgekeurde treffer van Sheffield United bleek bij de eindafrekening cruciaal in de degradatiestrijd. 'Als je fan bent van Bournemouth, kijkt naar dat moment en denkt: wat als Villa dat punt niet had gepakt?', zei analyticus Robbie Savage maandag over het incident. De oud-prof wilde het moment ook weer niet te groot maken. 'Maar Villa verdient ook een compliment omdat ze in de laatste vier duels acht punten pakten. Winnen van Arsenal is niet zomaar iets.'

Premier League

Stand Premier League 2019/2020

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
17
Aston Villa
38
9
8
21
41-67
-26
35
18
AFC Bournemouth
38
9
7
22
40-65
-25
34
19
Watford
38
8
10
20
36-64
-28
34
20
Norwich City
38
5
6
27
26-75
-49
21
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Razendsnel na de misser kwam Hawk-Eye met een verklaring. 'De arbitrage kreeg geen signaal via het horloge of via de oortjes. Het beeld van de zeven camera's die op de tribunes geplaatst zijn met de focus op het doelgebied werd geblokkeerd door de keeper, een verdediger en een doelpaal. Deze mate van blokkeren hebben we nog nooit gezien in de meer dan negenduizend wedstrijden waarbij er al gebruik is gemaakt van de Hawk-Eye doellijntechnologie.'

De zaak kan dus nog een staartje krijgen. Volgens Sky Sports is Hawk-Eye-gate een van de agendapunten bij een bestuursvergadering van Bournemouth deze week. Hierbij zal het ook gaan over de toekomst van manager Eddie Howe en de andere financiële werkelijkheid nu de degradatie naar het Championship een feit is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.