Gattuso: 'Als ik racistisch ben, waarom haalde ik dan Bakayoko?'

Reacties

Gennaro Gattuso verdedigt zich opnieuw tegen beschuldigingen richting zijn persoon. De clubloze trainer is in beeld om aan de slag te gaan bij Valencia als opvolger van de ontslagen José Bordalás, maar op sociale media spreken sommige supporters zich uit tegen zijn komst. Oude opmerkingen van Gattuso worden opgerakeld, tot zijn grote ergernis.

Gattuso: 'Als ik racistisch ben, waarom haalde ik dan Bakayoko?'
© Pro Shots

Gattuso ziet zich genoodzaakt om zichzelf te verdedigen in La Gazzetta dello Sport. 'Mijn geschiedenis spreekt voor zich. Ik ben racistisch? Homofoob? Xenofoob? Seksist? Zijn we gek geworden? Laten we normaal doen.' In 2008 stelde Gattuso dat het huwelijk naar zijn mening 'iets is tussen een man en een vrouw'. In 2013, toen Barbara Berlusconi aan de slag ging als algemeen directrice van AC Milan, zei hij dat hij 'vrouwen niet in het voetbal ziet werken'.

'Die uitspraak over vrouwen was bedoeld om het werk van Adriano Galliani te verdedigen. Daar werd toen te lichtzinnig over gedaan', aldus de 44-jarige Italiaan, die als speler racisme richting zijn toenmalige ploeggenoot bagatelliseerde. Nadat Boateng in een vriendschappelijke wedstrijd in Busto Arsizio op racistische wijze werd bejegend, zei Gattuso: 'Er zijn geen racisten in Busto. Wat er gebeurde, is de schuld van een groep imbecielen.'

'Als ik racistisch ben, waarom haalde ik dan Tiemoué Bakayoko naar Napoli?', verdedigt hij zich nu nadat de oude quotes zijn opgerakeld. 'Ik heb nooit iets tegen zwarte spelers gehad. Ik heb veel zwarte ploeggenoten en vrienden gehad. Ik heb mijn loopbaan gebouwd met hard werk, toewijding en veel zweet. Ik heb nooit iets cadeau gekregen. En ik sta niet toe dat iemand met zulke verschrikkelijke aantijgingen mijn werk dwarsboomt.'

Tottenham Hotspur
In de zomer van 2021 was Gattuso in beeld om aan de slag te gaan als trainer van Tottenham Hotspur. De hashtag #NoToGattuso werd door toedoen van supporters van Tottenham trending op Twitter en uiteindelijk besloot Tottenham af te zien van zijn komst. Volgens de Engelse tak van ESPN was die keuze een direct gevolg van de kritische reacties, die door een supportersvereniging aan de club werden overgebracht.

Gattuso verdedigde zich toen ook al tegen beschuldigingen van racisme. Hij zei dat de supporters hem vooral een incident uit 2011 kwalijk namen: als speler van Milan ging hij op de vuist met Joe Jordan, toenmalig assistent-trainer van Tottenham. 'Ik denk dat die beelden nog op hun netvlies staan. Ik ben zeker niet racistisch, seksistisch of homofoob', verzekerde Gattuso toen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.