García de la Vega wacht op groen licht KNVB: 'Ik voldoe aan alle criteria'

Reacties

Plots was daar in juni de mededeling van Roda JC: de club kreeg in Mauricio García de la Vega een nieuwe eigenaar van vreemde komaf. De 51-jarige Mexicaan is van plan de Kerkraadse club er weer bovenop te helpen en terug te brengen naar de Eredivisie.

García de la Vega wacht op groen licht KNVB: 'Ik voldoe aan alle criteria'

Helemaal rond is zijn overname van Roda JC nog niet. De licentiecommissie van de KNVB heeft zowel García de la Vega als de club nog geen toestemming verleend. Als de bond geen groen licht geeft zou dat een flinke tegenslag zijn, geeft García de la Vega toe. 'Voor Roda, voor mij. Maar waarom zou de bond mij geen toestemming geven?', vraagt hij zich hardop af in een interview in de nieuwe Voetbal International.

'Ik ben een eerlijk man, ik heb niks te verbergen. Alle informatie die ze van me wilden, heb ik gegeven. Ik voldoe aan alle criteria, heb geen ontoelaatbare dingen gedaan. Over mijn financiële achtergronden kan ook geen onduidelijkheid bestaan', legt de Mexicaanse baas van Roda JC uit.

'Mexico staat helaas bekend als een land waar veel mis gaat op het gebied van drugs en geweld, maar er bestaat géén cultuur van geld witwassen. Het bankensysteem is heel transparant. Ook daarom verwacht ik geen problemen van de KNVB', klinkt het vol vertrouwen.

García de la Vega is op dit moment nog grootaandeelhouder van Real Murcia, de club waar hij in januari 2018 binnenstapte. Zijn rol in Spanje moet hoe dan ook ten einde komen, wil de Mexicaan aan de slag kunnen bij Roda JC. 'Die situatie is binnenkort opgelost. Ik ben bezig die aandelen aan een andere partij over te doen', verzekert hij.

Het complete interview met Mauricio García de la Vega lees je deze week in de VI en op VI PRO.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.