KNVB wacht Roda-papieren over overname af

Reacties

Roda JC heeft een faillissement in ieder geval voorlopig kunnen voorkomen. De Kerkraadse club liet eerder vandaag weten dat het voortbestaan is veiliggesteld door de interventie van Mauricio Garcia De La Vega, maar of de Mexicaan daadwerkelijk als eigenaar aan de slag mag zal zeker de komende maanden nog onzeker zijn.

KNVB wacht Roda-papieren over overname af

De in Spanjaard woonachtige private banker, die tot 2017 ook een spelersmakelaarskantoor runde, bereikte met Frits Schrouff een akkoord over overname van diens Roda JC-belang. De Limburgse handelaar in Oosterse producten liet eerder al weten dat hij zijn aandelen, tachtig procent in totaal, kosteloos van de hand wilde doen aan een betrouwbare opvolger.

In de ogen van Schrouff is die gevonden. Maar nu dient De La Vega ook de KNVB te overtuigen. Bevestigt ook Mark Boetekees, directeur juridische zaken van de voetbalbond. 'Als sprake is van een overdracht van 25 procent van de aandelen of meer, dan is daarvoor goedkeuring nodig van de licentiecommissie', legt Boetekees uit, die beaamt dat tot die goedkeuring formeel nog geen sprake is van een overname.

Dat Roda JC zonder dat voorbehoud melding heeft gemaakt van de komst van De La Vega, neemt de KNVB-directeur voor kennisgeving aan. 'Of je voor of na die goedkeuring naar buiten treedt, dat is aan de club. Het kan ook zijn dat de desbetreffende mensen er in eerste instantie ook niet direct bij betrokken zijn. Maar het is wel aan de club om verantwoordelijkheid te nemen naar ons. In het kader van het verkrijgen van goedkeuring moet men diverse stukken overleggen, waarover de licentiecommissie zich vervolgens zal buigen. Het kan zijn dat een casus dermate ingewikkeld is, dat wij ons willen laten adviseren door een specialist.'

Afgaande op de woorden van Boetekees zal het nog wel even duren voor duidelijk is of Roda daadwerkelijk in Mexicaanse handen komt. 'Acht tot tien weken is een reëel tijdpad. Maar dat hangt ook af van de wijze waarop de club en de nieuwe aandeelhouder meedenken en meewerken.'

Dat het nog veel langer kan duren, blijkt wel in Den Bosch. Daar wacht de plaatselijke FC al maanden op uitsluitsel op de gehoopte overname door Kakhi Jordania. Overigens kan Roda (dat voor twintig procent eigendom blijft van Aleksei Korotaev) in het slechtste geval ook nog terugvallen op een noodplan, dat behelst dat een groep regionale ondernemers bereid is het tekort over komend seizoen te dekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.