Galatasaray blijft ook kwakkelen onder Olde Riekerink

Jan Olde Riekerink wacht als trainer van Galatasaray nog op zijn eerste succes. De Turkse grootmacht kreeg zaterdag op eigen veld ook nummer veertien Rizespor niet klein (1-1).

Met de entree van Olde Riekerink is Galatasaray in sportief opzicht nog niet veel opgeschoten. De Nederlandse trainer debuteerde vorige week met een 4-3 nederlaag bij Eskisehirspor. Ook zijn eerste optreden in de eigen Türk Telekom Arena werd een bittere teleurstelling.

Rizespor, dat als nummer veertien niet verlost is van degradatiezorgen, keerde met een punt terug. Galatasaray brak weliswaar in de 88ste minuut de ban via Emre Colak. Maar  het was niet genoeg voor de ploeg die aantrad zonder de geblesseerde Wesley Sneijder en met Ryan Donk als invaller. Patryk Tuszynski zorgde in blessuretijd met de gelijkmaker voor de ontnuchtering bij de thuisploeg.

Woensdag wacht tegen aartsrivaal Fenerbahçe een nieuwe kans de serie zonder zege te beëindigen. Galatasaray heeft de laatste zeven duels niet gewonnen.