Çiftçi en Bokila verpesten Galatasaray-debuut Olde Riekerink

Reacties

Het trainersdebuut van Jan Olde Riekerink bij Galatasaray is uitgelopen op een deceptie. Tegen Eskisehirspor ging het mis voor de Turkse topclub: 4-3.

Çiftçi en Bokila verpesten Galatasaray-debuut Olde Riekerink

Twee weken na de afgelaste kraker tegen Fenerbahçe leidde Olde Riekerink alsnog zijn eerste duel als Galatasaray-coach. De start was veelbelovend, want in de tiende minuut knalde Bilal Kisa op schitterende wijze van grote afstand raak.

Degradatiekandidaat Eskisehirspor liet zich echter niet kisten en maakte nog voor rust gelijk. Jeremy Bokila (ex-AGOVV en Sparta Rotterdam) zette zijn basisdebuut luister bij door de 1-1 te maken. Direct na de hervatting zette Yasin Öztekin de bezoekers opnieuw op voorsprong door een voorzet van Martin Linnes binnen te koppen.

Daarna ging het helemaal mis voor Galatasaray, waar Ryan Donk als centrumverdediger ook geen antwoord had op het geweld van Eskisehirspor. Nadir Çiftcí maakte gelijk door bij de tweede paal een voorzet binnen te schieten, met een volley maakte Anel Hadzic er 3-2 van. Kaan Kanak gooide het duel in het slot door de vierde goal van Eskisehirspor te maken. De goal van Semih Kaya in de extra tijd kwam te laat om een verlies af te wenden.

Zo kende Olde Riekerink een ongelukkige start in de Turkse Süper Lig. Vrijdag sprak hij nog de ambitie uit om met Galatasaray kwalificatie voor Europees voetbal af te dwingen, maar de realiteit is dat hij met zijn ploeg vijfde blijft staan op twee punten afstand van een Europees ticket. Eskisehirspor is niet langer hekkensluiter en klimt naar de zestiende plek. Wesley Sneijder ontbrak met een blessure bij Galatasaray.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.