Gakpo schittert ook in Europa en evenaart Haaland

Reacties

Cody Gakpo liet tegen FC Zürich opnieuw zien waarom de Europese topclubs hem nauwlettend in de gaten houden. De aanvoerder van PSV mag zich cijfermatig zelfs meten met Erling Haaland.

Gakpo schittert ook in Europa en evenaart Haaland
© Pro Shots
FC Zürich
FC Zürich
1 - 5
PSV
PSV

PSV had donderdag in de Europa League niets te duchten van het zwakke Zürich (1-5). Gakpo maakte het derde en het vijfde doelpunt van de Eindhovenaren en was tussendoor aangever bij de treffer van Xavi Simons. Voor PSV is het seizoen pas vijftien wedstrijden onderweg, maar Gakpo heeft al het indrukwekkende aantal van twaalf doelpunten en tien assists achter zijn naam staan.

In alle hoogste competities van Europa was slechts één andere speler betrokken bij 22 doelpunten. Dat is niet de eerste de beste. Haaland beleeft een vliegende start bij zijn nieuwe werkgever Manchester City en kwam tot op heden tot negentien treffers en drie assists. Daarbij moet worden aangetekend dat het Noorse fenomeen voor dat aantal slechts twaalf wedstrijden nodig had en in de Premier League en Champions League doorgaans meer tegenstand heeft.

Aan de andere kant is Gakpo dan weer de enige speler in de grootste zeven Europese competities die zowel qua doelpunten als qua assists de dubbele cijfers heeft bereikt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.