Ontketend PSV speelt alle frustraties van zich af in Zürich

Reacties

PSV heeft donderdag uitstekende zaken gedaan in de Europa League. De ploeg van Ruud van Nistelrooij revancheerde zich op bezoek bij FC Zürich op indrukwekkende wijze voor de oorwassing tegen SC Cambuur.

Ontketend PSV speelt alle frustraties van zich af in Zürich
© Pro Shots
FC Zürich
FC Zürich
1 - 5
PSV
PSV

Aan PSV-zijde kreeg Yorbe Vertessen het vertrouwen in de punt van de aanval. De Belg wordt regelmatig een gebrek aan effectiviteit verweten, maar daar was in Zürich niets van te merken. Vertessen diende zijn criticasters van repliek door binnen het kwartier twee keer toe te slaan. Eerst schoot de 21-jarige aanvaller ineens raak na een dieptepass van Armando Obispo, vervolgens klopte hij doelman Yanick Brecher na een imposante sprint (0-2).

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat was een juiste weerspiegeling van de krachtsverhoudingen, want PSV had in stadion Letzigrund werkelijk niets te duchten van de zwakke Zwitsers. De Eindhovenaren gingen na de dubbelslag van Vertessen vrolijk door met doelpunten maken. Cody Gakpo maakte halverwege de eerste helft met een droge knal de derde treffer en was niet veel later de aangever bij de vierde van PSV. Na een vlotte combinatie was Xavi Simons het eindstation (0-4). Voor Simons was het zijn eerste treffer op het Europese toneel.

Kanonskogel Gakpo
PSV, met de gepasseerde Jordan Teze in plaats van Armando Obispo, vervolgde na de pauze de jacht op de grootste Europese uitzege ooit. Die dateert van ruim negen jaar geleden, toen PSV in de play-offs voor de Europa League met 0-5 won bij FK Zeta uit Montenegro. Die score evenaarden de bezoekers bij Zürich al na 55 minuten spelen. Een kanonskogel van de naar binnen getrokken Gakpo was Brecher te machtig (0-5). Dat was meteen het laatste wapenfeit van de aanvoerder, die net als Simons en Vertessen rust kreeg en werd gewisseld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Invaller Anwar El Ghazi was met een schot tegen de lat dicht bij de zesde PSV-goal, maar die zou er niet meer komen. Aan de andere kant voorkwam Jonathan Okita (ex-MVV en NEC) juist dat de bezoekers het clubrecord evenaarden. De invaller klopte invaller Ki-Jana Hoever in de lucht en knikte de bal overtuigend achter doelman Walter Benítez (1-5).

Door de ruime overwinning klimt PSV naar de tweede plaats in Groep A. De Eindhovenaren hebben net zo veel punten als Bodø/Glimt, dat later op de avond nog in actie komt tegen Arsenal. Bij een overwinning wipt de koploper van de Premier League weer over PSV heen.

UEFA Europa League

Stand Groep A UEFA Europa League 2022/2023

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Arsenal
6
5
0
1
8-3
+5
15
2
PSV
6
4
1
1
15-4
+11
13
3
FK Bodø/Glimt
6
1
1
4
5-10
-5
4
4
FC Zürich
6
1
0
5
5-16
-11
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.