Gakpo in schaduw Alexander-Arnold: 'Sensationeel in zijn nieuwe hybride rol'

Reacties

Cody Gakpo speelde een opvallende rol in de Liverpool-show op Elland Road. De Oranje-international werd niet de hoofdrol toegedicht.

Gakpo in schaduw Alexander-Arnold: 'Sensationeel in zijn nieuwe hybride rol'
© Pro Shots
Leeds United
Leeds United
1 - 6
Liverpool
Liverpool

Gakpo speelde maandag een meer dan verdienstelijke wedstrijd, zo wijzen ook de rapportcijfers in de verschillende Engelse media uit. Zo krijgt de Oranje-international een 8 van de Liverpool Echo: 'Hij is zo'n dreiging als hij de ruimte achter de defensie kan bespelen.'

Maar Gakpo bleef daarmee in de schaduw staan van enkele teamgenoten. Zo scoorde Mo Salah in de Liverpool Echo een 9, mede dankzij zijn historische treffer. De 0-2 van de Egyptenaar was zijn 106de met zijn linker in de Premier League, waarmee hij Liverpool-icoon Robbie Fowler voorbijging.

De meeste indruk werd gemaakt door Trent Alexander-Arnold, die volgens The Daily Mirror passes verstuurde als een quarterback in het American Football. 'Sensationeel in zijn nieuwe hybride rol', was de mening van analist Jamie Carragher over de Engelse international, die zijn stempel drukte op de wedstrijd. 'Er zijn maar een paar spelers in de wereld van het voetbal, Kevin De Bruyne is er een van, die hem op dit punt kunnen evenaren.'

Met 153 balcontacten was Alexander-Arnold het schakelstation van Liverpool. Het voorbereidende werk voor de openingstreffer van Gakpo was zijn vijftigste assist in Premier League. Sinds zijn debuut in december 2016 hebben alleen De Bruyne (84), Andrew Robertson (53) en Salah (53) meer assists geproduceerd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Liverpool
Meer over Liverpool
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.