Engeland

Leeds United - Liverpool

Het zag er goed uit voor Liverpool na een doelpuntrijk duel en winst op Leeds United in het Elland Road in de Premier League maandag. Liverpool scoorde zes doelpunten en de wedstrijd eindigde in 1-6. In de 35ste minuut nam Liverpool de leiding via Cody Gakpo, met een assist van Trent Alexander-Arnold. Mohamed Salah Hamed Mahrous Ghaly bracht in de 39ste minuut Liverpool op 2-0, op aangeven van Diogo José Teixeira da Silva. Direct na de rust verkleinde Luis Sinisterra de marge voor Leeds United. Teixeira da Silva bouwde in de 52ste minuut de marge uit voor Liverpool. Met nog bijna een half uur te gaan scoorde Salah Hamed Mahrous Ghaly en vergrootte de voorsprong met een assist van Gakpo. Teixeira da Silva scoorde nog een keer en vergrootte de marge in de 73ste minuut met een assist van Jordan Henderson. De uiteindelijke 6-1 voor Liverpool werd in de 90ste minuut gemaakt door Darwin Núñez, op aangeven van Alexander-Arnold. In de vijf laatste wedstrijden heeft Leeds United twee overwinningen behaald en drie keer verloren, terwijl Liverpool één overwinning, twee keer gelijkgespeeld en twee nederlagen heeft. Cody Gakpo scoorde één goalwerd uit de wedstrijd gewisseld in de 81e minuut voor Liverpool en Crysencio Summerville werd in de 66e minuut in het veld gebracht voor Leeds United. Pascal Struijk (Leeds United) en Virgil van Dijk (Liverpool) speelden de hele wedstrijd. Leeds United staat op de zestiende plaats met 29 punten. Liverpool is de nummer 8 met 47 punten. Liverpool heeft 1 wedstrijd minder gespeeld dan Leeds UnitedDe volgende wedstrijd van Leeds United is op zaterdag 22 april om 13.30 uur uit tegen Fulham op Craven Cottage. Liverpool speelt op dezelfde dag om 16.00 uur thuis tegen Nottingham Forest op Anfield.