Gakpo draagt met assist bij aan koppositie Liverpool

Liverpool heeft de koppositie in Engeland gegrepen. Mede door een assist van Cody Gakpo versloegen The Reds laagvlieger Burnley. Zodoende gaat het over Arsenal heen, dat nog wel een wedstrijd tegoed heeft.

Burnley
Burnley
0 - 2
Liverpool
Liverpool

Jürgen Klopp koos ervoor om alle drie de Nederlanders in de basis te zetten. Aanvoerder Virgil van Dijk achterin, Ryan Gravenberch op het middenveld en Gakpo begon ditmaal niet in de spits, maar vanaf linksbuiten. Dat betekende dat Darwin Núñez weer in de punt van de aanval stond en dat wierp zijn vruchten af. Na ruim vijf minuten kwam Liverpool al op voorsprong.

Daarbij was er een belangrijke rol weggelegd voor Gakpo, die de één-twee aanging met Núñez. De Nederlander trok naar binnen, legde klaar op de rand van de zestien en Núñez prikte de bal beheerst in de verre hoek. Na een halfuur dacht Gakpo ook zelf een doelpuntje mee te pikken. In eerste instantie dwong hij doelman James Trafford tot een redding en in de nastoot schoot hij alsnog raak. Núñez bleek echter een overtreding te hebben gemaakt, waardoor de treffer niet doorging.\

Bekijk hier de 0-1:

Niet veel later was Mohamed Salah dicht bij een doelpunt, maar zijn afstandsschot raakte de lat. Het zat de uitploeg sowieso niet bepaald mee op tweede kerstdag. In de tweede helft zag Liverpool opnieuw een doelpunt afgekeurd worden. Gravenberch trok de bal voor het doel en Harvey Elliott werkte af, maar de VAR concludeerde dat de in buitenspel staande Salah het zicht van de doelman belemmerde.

Bekijk hier de afgekeurde treffer van Elliott:

Het slotstuk van dit duel was bijzonder vermakelijk. Burnley speelde met veel energie en creëerde de nodige gevaarlijke momenten, maar ook aan de andere kant was er een aantal momenten van opwinding. In de blessuretijd zorgde invaller Diogo Jota nog voor de 0-2 door vanuit een lastige hoek raak te schieten.

Door de zege gaat Liverpool over Arsenal heen. De Gunners spelen dit kalenderjaar nog tegen West Ham United en Fulham. Liverpool komt in het nieuwe jaar pas weer in actie. Op nieuwjaarsdag is Newcastle United de tegenstander.