Engeland

Liverpool - Newcastle United

Liverpool heeft maandag de thuiswedstrijd tegen Newcastle in de Premier League met 4-2 gewonnen. De eerste helft verliep doelpuntloos. Direct na de rust liet Mohamed Salah Hamed Mahrous Ghaly zich gelden toen hij scoorde, met een assist van Darwin Núñez, en Liverpool op voorsprong bracht. Alexander Isak maakte in de 54ste minuut gelijk namens Newcastle. Curtis Jones bracht Liverpool op voorsprong in de 74ste minuut na een assist van Diogo José Teixeira da Silva. Cody Gakpo diepte de voorsprong van Liverpool uit na een assist van Salah Hamed Mahrous Ghaly, in de 78ste minuut. Sven Botman passeerde drie minuten later de doelman, op aangeven van Sean Longstaff, en poetste iets van de achterstand weg en maakte de 3-2 voor Newcastle. Maar Newcastle was niet in staat om terug te komen in de wedstrijd. Vijf minuten later vergrootte Liverpool de voorsprong. Salah Hamed Mahrous Ghaly passeerde nog een keer de doelman. Voor Liverpool was het de dertiende ongeslagen wedstrijd op rij. Liverpool heeft in de laatste vijf wedstrijden drie overwinningen behaald en twee keer gelijkgespeeld, terwijl Newcastle één overwinning en vier nederlagen heeft. Sven Botman speelde de hele wedstrijd voor Newcastle en scoorde één goal, Cody Gakpo werd in de 64e minuut in het veld gebracht en scoorde één doelpunt voor Liverpool en Ryan Gravenberch werd in de 64e minuut in het veld gebracht. Virgil van Dijk (Liverpool) speelde het hele duel. Op dit moment heeft Liverpool 45 punten en staat op de eerste plaats, terwijl Newcastle met 29 punten op de negende positie staat. In de volgende wedstrijd speelt Liverpool op zondag 21 januari om 17.30 uur in een uitwedstrijd tegen Bournemouth. Newcastle ontvangt zaterdag 13 januari om 18.30 uur Manchester City.