Frustrerende avond Marseille, Viana op dreef voor Braga

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Nummer drie Olympique Marseille beleefde een frustrerende avond tegen middenmoter Ajaccio • Ondanks 21 schoten op doel moest de ploeg van trainer Elie Baup genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel • Keeper Guillermo Ochoa bleek een te grote sta-in-de-weg voor Marseille • • Sporting Braga handhaafde zich met enige moeite problemen op de derde plaats in de Liga Sagres • Hugo Viana had met twee treffers een groot aandeel in de 3-1 zege bij het laaggeklasseerde Gil Vicente, dat pas in de laatste acht minuten ten onder ging • • Bursaspor blijft op koers voor een Europees startbewijs dankzij Sener Özbayrakli • De rechtsback tekende op slag voor rust voor de 3-2 en werd daarmee de matchwinner tegen Trabzonspor • De andere twee doelpunten van Bursaspor kwamen op naam van Pablo Batalla • Paulo Henrique (ex-SC Heerenveen) nam één van de goals van Trabzonspor voor zijn rekening • Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht op het VI-Scorebord.