Frustreren Ajax levert Getafe bijna nieuw Europa League-record op

Bij het Europa League-duel tussen Getafe en Ajax was er donderdagavond zeldzaam weinig zuivere speeltijd, zo is direct na afloop berekend door OPTA Sports. In totaal werd er in minder dan de helft van de negentig minuten daadwerkelijk gevoetbald.

De Europa League bestaat komende zomer elf jaar en sinds het ontstaan was er in de tweede competitie van Europa maar één wedstrijd met minder zuivere speeltijd. Bij de eerste confrontatie tussen Getafe en Ajax rolde de bal in totaal maar 42 minuten en 36 seconden.

Bij de 2-0 nederlaag kookten verschillende Ajacieden van woede. De Getafe-spelers speelden hard en provoceerden en Ajax-coach Erik ten Hag zal ongetwijfeld vinden dat zijn ploeg daar te ver in meeging. Zo maakte Nicolás Tagliafico een onhandige overtreding waar hij geel voor kreeg, waardoor hij geschorst is voor de return. Ryan Babel zocht de grens op door het gerol van tegenstander Allan Nyom na een duw na te bootsen.

Bekijk hieronder de 'kortste' Europa League-wedstrijden.