Frustratie bij Schalke 04: captain Nübel gratis op weg naar Bayern München

Reacties

Alexander Nübel verlaat Schalke 04 transfervrij in de zomer. De 23-jarige doelman tekent vermoedelijk bij Bayern München.

Frustratie bij Schalke 04: captain Nübel gratis op weg naar Bayern München
© Pro Shots

Nübel trad als groot keeperstalent van Schalke al in de voetsporen van Manuel Neuer, die in 2011 zijn contract ook weigerde te verlengen en naar München vertrok. De club uit Gelsenkirchen ontving destijds nog een flink bedrag, maar moet Nübel gratis laten gaan. Volgens Bild heeft hij een akkoord bereikt met Bayern over een vijfjarig contract.

De aanvoerder heeft Schalke 04 laten weten dat hij zijn aflopende contract niet zal verlengen, tot frustratie van de leiding. 'Na alle discussies met Alexander Nübel en zijn adviseur in de afgelopen maanden zijn we niet verrast over zijn beslissing. Die respecteren we natuurlijk, maar we hoeven zijn beslissing niet te begrijpen', laat sportief directeur Jochen Schneider op subtiele wijze weten in een reactie op de clubsite.

De club spiegelde Nübel tevergeefs een mooi perspectief voor. 'We hebben Alex de afgelopen maanden duidelijk laten merken wat voor rol hij kon spelen in de toekomst: als keeper en aanvoerder een team met veel jonge spelers leiden, dat al veel sympathie heeft gewonnen in de eerste helft van dit seizoen.'

Schalke 04 zag de laatste jaren veel sterspelers transfervrij vertrekken: Joel Matip (Liverpool), Max Meyer (Crystal Palace), Sead Kolasinac (Arsenal) en Leon Goretzka (Bayern München).

Bekijk hier al onze video's
Meer Schalke 04
Meer over Schalke 04
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer A. Nübel
Meer over A. Nübel
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.