Frustratie bij Groningen na opnieuw een nederlaag

Reacties

Bij FC Groningen liet niemand er een misverstand over bestaan: het verblijf in de Keuken Kampioen Divisie moest beperkt blijven tot één seizoen. Voorlopig liggen de groen-witten niet bepaald op koers voor promotie. Na de nederlaag bij De Graafschap was de stemming in het Groningse kamp logischerwijs niet best.

Frustratie bij Groningen na opnieuw een nederlaag
© Pro Shots
De Graafschap
De Graafschap
2 - 1
FC Groningen
FC Groningen

'We hebben genoeg kansen gehad, het benutten moet beter. En je geeft weer een goal cadeau, waardoor we een wedstrijd verliezen die we niet hadden hoeven verliezen, in mijn ogen', aldus trainer Dick Lukkien, die zelf ook weet dat het momenteel niet loopt zoals het moet. De coach heeft vertrouwen in de ommekeer.

'We hebben vooraf besproken dat we in een fase zitten waarin niet alles vanzelfsprekend is. Dan moeten we doorgaan. Er gingen vanavond ook best wel veel dingen goed, maar de score vertroebelt dat beeld. We moeten de boel weer oplappen, we hebben geen keus', luidde de nuchtere conclusie van Lukkien bij ESPN.

Spits Kevin van Veen scoorde opnieuw niet, en baalde daar zichtbaar van. 'Het was weer ondermaats. In de tweede helft probeerden we wel wat te creëren, maar als je elke wedstrijd minimaal twee goals weggeeft, ga je heel weinig wedstrijden winnen. Dan moet je er drie maken, en we creëren heel weinig. We zijn zo langzaam aan de bal, dan ga je geen ruimtes vinden. Maar als je zo makkelijk de goals weggeeft, kun je doen wat je wil, dan verlies je altijd.'

Er wacht Groningen een pittige week. Maandag krijgt Lukkien zijn oude vrienden over de vloer in de Euroborg: het goed draaiende FC Emmen is te gast voor de Hondsrugderby. Zondag wacht opnieuw een noordelijke clash tussen twee ploegen die uit de Eredivisie degradeerden: rond lunchtijd is de FC te gast aan het Cambuurplein.

Bekijk hier al onze video's
Meer FC Groningen
Meer over FC Groningen
Meer Keuken Kampioen Divisie
Meer over Keuken Kampioen Divisie
Meer K. van Veen
Meer over K. van Veen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.